24.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Evlilik öncesi endişelerinizden kurtulun

Evlilik öncesi endişelerinizden kurtulun

Aşık olup ve hayatınızı onunla beraber paylaşmak isteyip evlilik kararı alıyorsunuz. Buraya kadar her şey normal ancak hissedilen olumsuz duygular bu kararı aldıktan sonra başlıyor. PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık’tan Uzman Klinik Psikolog Merve Saraçoğlu, bu dönemde yaşanan stresin evliliği sürdürebilme endişesi yaşamanın ve yeni bir düzene geçecek olmanın doğal ve geçici bir sonucu olduğunu söylüyor.

Evlilik öncesi sendromu, evliliğe kadar geçen süreçte hazırlıkların yoğunluğundan ve evliliğe psikolojik olarak hazırlanma becerisinde yaşanan sorunlardan kaynaklanan stresli dönemdir.

Uzm. Klinik Psk. Merve Saraçoğlu, “Evliliği sürdürebilme endişesi, özgürlüğün biteceğinin düşünülmesi, alışılan düzenden yeni bir düzene geçecek olma fikri ve sorumlulukların artacak olması evlilik kararı alan çiftlerde görülen olağan stresin nedenleri arasında yer alır” şeklinde konuştu.

Acaba doğru insan mı

Evlilik öncesinde çiftler kendilerine, “Acaba bu insan benim için doğru kişi mi?”, “Hayatımı bu insanla geçirebilir miyim?”, “Daha iyisi var mıdır?” gibi sorular sorabilir. Bu tür soruların oluşması normal ve geçici bir durumdur. İki farklı hayat tarzının bir evin içinde birleşecek olması, hazırlık aşamasında ailelerin fazla müdahil olması, hazırlık sürecinin yoğun ve karmaşık geçmesi özellikle gelin adaylarının daha fazla stresli hissetmesine yol açar. Bu dönemde her iki taraf için de evlilik konusunda kararsızlık görülebilir.

Yaşadığınız yoğun stresin önüne geçebilmeniz mümkün

– Öncelikle bu durumun geçici ve keyifli bir olay için yaşandığının bilincinde olun.

– Bu süreçte ne istediğinize emin olun ve kararınızı değiştirmemeye özen gösterin.

– Evli arkadaşlarınızdan veya ailelerden düğün ve evlilikle ilgili fikir ve yardım alın ancak kafanızın karışmasına izin vermeyin.

– Cinsellik dahil evlilikle ilgili hissettiğiniz tüm korkularınızı partnerinizle açıkça konuşun. Çözümsüz hissettiğiniz durumlarda bir uzmandan yardım alın.

– Bu süreçte gevşemenize yardımcı olacak aktiviteleri yapmaya özen gösterin.

– Her ne olursa olsun yaşadığınız yoğunluğu ve karmaşayı sevdiğiniz insanla hayatı paylaşmak için yaptığınızı unutmayın ve bu sürecin keyfini çıkarmaya bakın.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/evlilik_oncesi_endiselerinizden_kurtulun.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın