25.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Facebook ve Twitter Gibi Sosyal Ağlardaki Reklamlara Vergi Geliyor!

Facebook ve Twitter Gibi Sosyal Ağlardaki Reklamlara Vergi Geliyor!

Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlarda büyük takipçi kitleleri olan kişilerin paylaştığı reklam gönderileri mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Bu durum Maliye Bakanlığı‘nın da dikkatini çekmiş olacak ki, Maliye Bakanlığı bu reklam gönderilerini paylaşan kullanıcıların da vergi mükellefi olması için çalışmalara başlayacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu an uygulanmakta olan Vergi Usül Kanunu’nun dijital mecraları tam olarak kapsamadığını ve bunun için bu kanunda geniş bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Bakan Ağbal konuyla ilgili olarak “Elektronik ortamda üretilen o alanı artık ‘elektronik işyeri’ sayacağız. Oradan gelir elde ediyorsa mükellef olacak.” şeklinde konuştu.

Geniş kitleli kullanıcıların ya da başka bir değişle sosyal medya fenomenlerinin bir reklam tweeti için 2000TL‘ye yakın para aldıkları iddiaları gündemdeyken, Naci Ağbal dijital mecralar üzerinde hizmet sunarak gelir elde eden kişilerin bir şekilde maddi kazanç sağladıkları için vergi mükellefi olacaklarını sözlerine ekledi.

Her ne kadar bu yayıncıların vergi mükellefi olacağı söylense de bu kullanıcıların birçoğu kişisel hesaplarından paylaşımlar yapıyor, bu nedenle de kişilerin ya da topluluk sayfalarının kurumsallaştırılması oldukça zorlu bir süreç olacaktır. Bu sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili bir bilgi henüz bulunmuyor.
999 TL’ye Saf Android Deneyimi General Mobile 5 Plus İncelemesi Videomuzu İzlemek İçin Buraya Tıklayın!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/sosyal-medya/sosyal-medya-reklam-vergi-h17112.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın