28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fendoğlu Esnafın sorunlarını dile getirip, Esnafın pirim gün sayısı indirilmelidir.

Fendoğlu Esnafın sorunlarını dile getirip, Esnafın pirim gün sayısı indirilmelidir.

“ESNAFIN PRİM GÜN SAYISI İNDİRİLMELİDİR.”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet FENDOĞLU TBMM Genel Kurulu 42. Birleşiminde söz alarak “Esnafın sorunlarını dile getirip, Esnafın pirim gün sayısı indirlimelidir.” Dedi.
MHP Malatya Milletvekili Mehmet FENDOĞLU yaptığı konuşmada;
“Esnafımızın ödemekte olduğu vergilerin sayısı çok fazla olmakla birlikte BAĞ-KUR primleri de çok yüksektir. Kazancının büyük bir kısmını vergiye, SGK ve BAĞ-KUR’a ödemekle yükümlü olan esnafımıza destekte bulunmalıyız. SGK’lı çalışanların emekliliği için 7200 olan prim gün sayısı yeterliyken esnaf ve sanatkârlarımız emeklilik için 9000 günü doldurmak zorundadır. Tüm kesimleri eşit haklara sahip olan ve sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması için, SSK çalışanlarının 2 katı kadar fazla mesai yapan esnaflarımızın yıpranma payı düşünülerek ödemesi gereken prim gün sayısının indirilmesi gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Sayın Fendoğlu, buyurun.

MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) – Teşekkür ederim Başkanım.

Esnafımızın ödemekte olduğu vergilerin sayısı çok fazla olmakla birlikte BAĞ-KUR primleri de çok yüksektir. Kazancının büyük bir kısmını vergiye, SGK ve BAĞ-KUR’a ödemekle yükümlü olan esnafımıza destekte bulunmalıyız. SGK’lı çalışanların emekliliği için 7200 olan prim gün sayısı yeterliyken esnaf ve sanatkârlarımız emeklilik için 9000 günü doldurmak zorundadır. Tüm kesimleri eşit haklara sahip olan ve sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması için, SSK çalışanlarının 2 katı kadar fazla mesai yapan esnaflarımızın yıpranma payı düşünülerek ödemesi gereken prim gün sayısının indirilmesi gerekmektedir.

Teşekkür ediyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın