20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fendoğlu vatandaşların ilettiği HES sorununu yerinde inceledi.

Fendoğlu vatandaşların ilettiği HES sorununu yerinde inceledi.

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan Kuluncak ilçesine bağlı olan Sofular mahallesini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinleyen. Fendoğlu vatandaşların ilettiği HES sorununu yerinde inceledi.

TBMM gündeminde Sofular Mahallesi’ndeki HES projesinin vatandaşları mağdur ettiğini, vatandaşların arazilerini sulamada sıkıntılar yaşadığını dile getirmişti.

Sofular Mahallesi ziyaretinde vatandaşların HES projesi ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları yerinde inceledi.

Sofular mahallesinde vatandaşlarla yapılan görüşmelerde vatandaşlar;

“Arazilerini sulamada sıkıntı yaşadıklarını, var olan suyun daha da azalacağını ve HES yapımı için alınan ÇED raporu hazırlanırken saha incelemesinin tam yapılmadığını beyan eden mahalle sakinleri, yetkililere iletilmesini talep ettiler. Mahalle sakinleri sadece HES sorunu değil mesela Sofular göletinin dağıtım hattının da içler acısı durumda olduğunu söylediler. Yaklaşık 10 bin dönüm araziyi sulamak için yapılan göletin dağıtım hattındaki kaçaklardan dolayı su kaybının olduğunu, gölette biriken suyun arazilere gelmeden bir çok noktada ki kaçaklardan boşa gittiğini ilettiler.”

Fendoğlu ve beraberindeki heyet HES projesi ve diğer sorunlar için yetkililer ile görüşmeler yaptıktan sonra Sofular Mahallesindeki bu sorunlar ile ilgili gerekli adımları atacaklarını süreci yakından takip ettiklerini, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi tüm girişimleri yapacaklarını belirttiler.

Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Bülent Tüfenkçi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan daha sonra Bicir Mahallesinde muhtarlık binasında Mahallelilerle bir araya geldi. Mahalle muhtarı ve vatandaşla sohbet şeklinde geçen program akabinde heyet Bicir mahallesinden Kızılhisar mahallesine geçti.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan Kızılhisar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu;

“Bu gün bizleri karşılayan tüm dostlarımıza buradan teşekkür ederim. 24 Haziran seçimlerinden sonra sık sık gelmeye çalışıyoruz yanınıza, tabi bu gün yeni bir seçimle karşınızdayız. Şunu rahatlıkla söylemek isterim ki seçim olmadan da çok sık şekilde geldiğimiz için sizlere karşı yüzüm var, Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan tanımayanlar varsa kendisini çok güzel ifade Değerli hemşehrilerim meydanlarda söylediğim gibi Beka sorunu yoktur, Bu seçimlerin Beka ile alakası yoktur, Beka Cumhur ittifakının çıkardığı bir algıdır, gibi laflar ifade ederlerse, bunu lafları söyleyenler fitnedir. Bu laflar ise aramıza sokmak istedikleri fitnedir, bunun gibi söylemlere kesinlikle inanmayın. Beka sorunun ne olduğunu görmek için Kuluncak veya Malatya’dan dışarıya büyük fotoğrafa baktığımız zaman yani ülkemiz üzerinde planlar yapanların, seçim sonucuna göre planlar düzenleyenlerin başlı başına bir beka tehditi olduğunu görüyoruz. Biz Genel Başkanımız Liderimizin Yenikapı’da başlattığı ruh ile Türkiye Cumhuriyet Devletinin neslimizin, soyumuzun, milletimizin bekası nedeniyle huzurlu rahat bu topraklarda aynı camiye giden aynı mezarlığa defin edilen, bizleri bölmek ayırmak veya siyasi anlamda kutuplaştırmak isteyenlerin karşısındayız. Gördüğünüz gibi Yenikapı’ya kadar,15 Temmuz’a kadar her partinin kendine göre bir kurumsal kimliği vardı, ayrı ayrı seçimlere girerdi ama bu gün gelinen noktada Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak cumhur ittifakı yani milletin aklıyla kurulmuş olan, bu ittifakı teşekkül ettiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu seçim önemli Kuluncak ilçemizin bizlerde apayrı bir yeri var, Türkiye genelini düşündüğünüz zaman Türkiye’deki nüfusun yüzde 70’i milliyetçi ve muhafazakar ve sağ kesimden teşekkül eder, Seçim sonuçları da bu şekilde yani Cumhur ittifakının sonucu olan Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi kurucu iradesi olan milliyetçi muhafazakar ve sağ kesimin zaferi ile sonuçlanmalıdır. Buda sizler sayesinde olacak, onun için seçim sonuçları çok önemli ,Kuluncak da seçimi belirleyecek olan üç yerden bir tanesidir Kızılhisar. Buradan aldığımız destekle güzel kardeşim Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Erhan Cengiz Belediye başkanı olarak sizleri temsilen sizlere hizmet etmek için gelecektir.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın