19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 16 Şubat 2017

Fetullahçı Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 16 Şubat 2017

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA YÖNELİK OLARAK İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR VE ÇALIŞMALAR 


Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakî yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde; 

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında: 

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile iltisaklı irtibatlı oldukları vb. gerekçelerle daha önce görevlerinden ihraç edilen 1 öğretmen, 1 Polis memuru, 3 özel okul öğretmeni, tutuklanmış, 2 özel okul öğretmeni adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında Darende Kaymakamı A.T. ByLock kullandığı gerekçesiyle, Öğretmen olan eşi ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmışlardır.
Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 1 polis memuru yakalanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.
Ayrıca Arguvan ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrolünde Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca firari olarak aranmakta olan daha önce FETÖ/PDY ye ait özel okullarda görev yapmış 1 öğretmen yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Yine ilimizden 1 İşadamı gözaltına alınmıştır.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın