19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fevzi Şahin Türk Eğitimsen Malatya Şube Başkanı ; Bu şiddet olayının hiç bir şekilde açıklaması olamaz ve bu menfur olayı kınıyoruz

Fevzi Şahin Türk Eğitimsen Malatya Şube Başkanı ; Bu şiddet olayının hiç bir şekilde açıklaması olamaz ve bu menfur olayı kınıyoruz

Kamuoyuna: İlgili, ilgisiz; sorumlu, sorumsuz herkese ve her kesime.

Maalesef eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, eğitim hayatımızın en öncelikli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz, yüreklerimizi dağlamaktadır. Öğretmene şiddet olayı Battalgazi ilçemizde bulunan Vakıfbank ilkokulundaki öğretmen arkadaşımıza veli ve yakın çevresi tarafından yapılan saldırı hadisesi ile tekrar gündeme gelmiş ve yüreğimizi acıtmıştır. Okulun içinde ve daha sonra hastahanede şiddete maruz kalan arkadaşımızın her zaman yanında olacağız ve bu durumu kabullenmemiz mümkün değildir.

Bu şiddet olayının hiç bir şekilde açıklaması olamaz ve bu menfur olayı kınıyoruz. Bu olay maalesef okullardaki zaafiyetleri de ortaya çıkarmıştır. Okulda güvenlik görevlisinin olmayışı, polisin olmayışı yada buraya görevlendirmelerin yapılmayışı bu tür üzücü hadiseleri yaşatmıştır. Bu konuda yetkilileri göreve çağırmaktayız. Şiddet olayları, eğitimcilerimizin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.

Öğretmene şiddet, yalnızca adli boyutu olan bir problem değil, aynı zamanda bir eğitim sorunu halini almıştır. Öğretmene verdiğimiz değer, aslında ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza verdiğimiz değerdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin can güvenliğini sağlamak için yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu tür şiddet olaylarında kişinin şikayeti gözetilmeksizin kamu davası açılmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Fevzi Şahin Türk Eğitimsen Malatya Şube Başkanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın