28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Gelecekte En Gözde Olacağı Söylenen 11 Meslek

Gelecekte En Gözde Olacağı Söylenen 11 Meslek

Gelişen teknoloji ve teknolojinin çevreye olan etkileriyle meslek grupları da değişmeye başlıyor. Artık birçok işçinin yerini robot işçilerin alması, teknolojinin çevreye olan etkileri, ana akım medyanın eski etkisini kaybetmesiyle yayıncılığın dijital dünyaya kayması yeni meslek gruplarını da popüler hale getiriyor.

Bu listemizde içlerinde sayısaldan sözele birçok kategorideki geleceğin popüler mesleklerini listeliyoruz. Ayrıca listemize başlamadan hemen söylememiz gerekiyor ki bu listedekilerin dışında mühendislik ve bilim dallarında çok daha önemli meslekler olacak ancak onlar “gizli kahramanlar” olarak insanların hayatına yön verecekler. Listemizde gelecekte halk arasında yaygın olacağı tahmin edilen mesleklerden bahsediyoruz.
  Dijital Yayıncılık
Günümüzde hali hazırda oldukça popüler olan dijital yayıncılar, gelecekte artık internet yayınlarının televizyonunun yerini alması ve uydu kanallarının eskisi kadar talep görmemesiyle sadece birkaç yıl sonra “süperstar” haline gelecekler. Şöhret onlarda, para onlarda oh ne âlâ! (Görsel aman yanlış anlaşılmasın, madem her mesleğe bir görsel koyuyoruz yabancıya gitmesin dedik)

Sosyal Medya Uzmanlığı
Bugün birçok kişi “Hadi canım bir iki paylaşım yapıyor işte ben de yaparım” onu diyerek sosyal medya uzmanlarını küçümsese de aslında sosyal medya uzmanlığı bir markanın geleceği için en kritik iş. Artık hepimiz birden fazla sosyal ağdayız ve bireysel içerik üreticileriyiz. Bizim bireysel olarak ürettiğimiz içerikler bizim dijital kimliğimizi oluşturuyor ve markalar bu kimliklerimiz üzerinden hitap ettikleri kitleyi belirleyip doğru stratejilerle ilgiyi üzerine çekmeye çalışıyor. Bu nedenle markaların geleceği açısından sosyal medya uzmanları çok önemli bir yere sahip.
Finans Analistliği
Bir şirketin ayakta kalabilmesindeki en önemli rolü oynayan mesleklerden biri de Finans Analistliği. Temel olarak şirketlerinin bugüne kadar yaptığı finansal harcamaları, sermayelerini ve dış borçlarını hesaplayarak buna bağlı ödeme planı çıkarıyorlar.
Mekatronik Mühendisliği
Çok değil, sadece 5-10 yıl içinde her evde iyi kötü bir robot olacak ve tıpkı Jetgiller’de olduğu gibi biz ne dersek onu yapacaklar. Bu noktada da hem yazılım hem de donanım konusunda engin bilgiye sahip mekatronik mühendislerine çok büyük iş düşecek. Tabii ilerde robotlar bizi ele geçirme planı yaparlarsa bilin ki bunlar hep mekatronikçiler yüzünden! (Düşünsenize, aşağıda fotoğrafta yer alan ROSS isimli robot hemen hemen bir avukat görevi görüyor. Belki de gelecekte avukatları dahi mesleğinden edebilecek.)

 
Bilgisayar / Yazılım Mühendisliği
İnsanların cihazlara ve cihazların içindeki yazılımlara bağlı yaşadığı dünyada en önemli noktayı bu meslektekiler tutuyor. Günümüzde de en popüler mesleklerden olan bilgisayar ya da yazılım mühendisliği gelecekte de en gözde meslekler arasında olacak. İnsanların onlara ihtiyacı var! (Şimdi de değerliler elbet ama gelecekte kıymetleri daha çok bilinecek)
Genetik Mühendisliği
GDO’lu gıdalar, katkı maddeleri, çevresel etmenler, radyasyon derken genetikte epey değişiklikler olacak. Bu genetiği incelemek ve canlıların genleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapmak belki de canlıların genlerini değiştirmek genetik mühendislerinin işi.

E-Spor Oyunculuğu (e-Sporcu)

Günümüzde dijitalleşen dünyada artık elektonik sporlar ciddi taraftar kitlelerine dönüşüyor ve insanlar stratejileriyle oyunlar kazanıyor. Özellikle LoL gibi oyunlarla günümüzde popüler hale gelen e-Spor oyunculuğu gelecekte çok daha fazla kişiye hitap edecek. (Tabii her şey dijitalleşti diyip hantallaşmamıza gerek yok. Yine e-Spor alanına yoğunlaşalım ama sağlığımız için aman fiziksel sporlardan vazgeçmeyelim.)

Ekologluk
Dünya gün geçtikçe ne yazık kidaha güzel bir yer olmuyor. Gelişen sanayi ve teknoloji çevreyi berbat hale getiriyor. Çevrenin daha güzel ve yaşanabilir bir yer olmasını isteyip dünyayı mahvettiğimizi görünce ilk iş ekologlara koşacağız.
Fizyoterapistlik
Akıllı telefon, bilgisayar derken kendimizi şekilden şekle sokuyoruz. Bir de yetmiyormuş gibi bunu oturduğumuz yerden yapıyoruz. Bu yoğun elektronik cihaz kullanımı bizi fiziksel rahatsızlıklara itiyor ve dermanımız fizyoterapistler oluyor. Gelecekte de daha tembel bir hayat yaşayacağımızı düşündüğümüzde daha fizyoterapistlere 20 yıl ekmek var.
Büyük Veri (Big Data) Analistliği
Büyük veri! Binlerce insanın en ince ayrıntısına kadar bilgilerinin toplanıp daha sonra analiz edilerek markalara reklam amaçlı satılan bu sistemle birlikte artık reklamlar %100 doğru hedefe ulaşabilecek. Hayatta her şeyin reklam olduğunu düşünürsek büyük veriden bütün reklam ihtiyacı duyan şirketler yararlanacak ve bu büyük veriyi doğru bir şekilde analiz edebilenler en başarılı mesleklerden birine sahip olacaklar.
Siber Güvenlik Mühendisliği
Büyük verideki bilgilerimizi sattık iyi hoş da, ya biri saldırıp bedavadan bu bilgileri araklasaydı? Efsaneler göz önünde olmayı sevmez diye siber güvenlik mühendisini sona sakladık. Bir şekilde internete bağlandığımız andan itibaren en çok ihtiyacımız olan insanlar siber güvenlik mühendisleri. Verilerimizi kötü niyetli kişilerden koruyarak bizim ve tüm ağa bağlı cihazların güvende olmasını sağlayacak olan seçilmiş kişiler siber güvenlik mühendisleri!
Fiyat performans canavarları Meizu Pro 6 ve Meizu M3 Note Türkiye’de satışa çıktı!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/sektorel/gelecekte-en-gozde-olacagi-soylenen-11-meslek-h18455.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın