28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Google Adile Naşit’i unutmadı

Google Adile Naşit’i unutmadı

Özel günlerde değişik tasarımlarıyla anasayfasında Doodle hazırlayan Google, bugünde anasayfasında Türk sinemasının unutulmayan ismi Adile Naşit’in 86. doğum gününe özel Doodle yayınladı.

ADİLE NAŞİT KİMDİR?
Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit’in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Rum orjinli tiyatro oyuncusu Amelya Hanım’dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950’de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit eşi Ziya Keskiner’in Temmuz 1982’deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce (1928-2015) ile gizlice evlendi. Sinema dünyasında, Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri Hababam Sınıfı’ndan uyarlanan filmlerdeki müstahdem Hafize Ana rolü ile olduğu kadar, Münir Özkul ile karşılıklı oynadığı filmlerdeki “Anne” rolleriyle de ünlenen Adile Naşit 11 Aralık 1987’de doğduğu şehir olan İstanbul’da 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirmiştir. Cenaze töreni 13 Aralık 1987 tarihinde Şişli Camii’nde düzenlendi. Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedilmiştir. İstanbul Karacaahmet mezarlığında ilk eşi Ziya Keskiner ve oğlu Ahmet Keskiner (1951-1966) birlikte yatmaktadır.

Oyunlarında ve sinema filmlerindeki anne tiplemesi, kendine has üslûbu ve kahkahası onu Türkiye Sinemasının unutulmaz isimleri arasına yerleştirmiştir. Adile Naşit canlandırdığı anne karakterleri nedeniyle 1985 yılında Yılın Annesi seçilmiştir.

Ekranların gülen yüzü, hayatının dönüm noktasını 1948 yılında “Lüküs Hayat” filmi ile yaşamıştır. İlk defa sinema filminde yer almayan başlayan sanatçı, kendisine has kahkahası ve tiplemesi ile Türk halkının beğenisini kazanmıştır. Hababam Sınıfı adlı filmde Hafize Ana adlı rolü ile büyük ilgi gören Adile Naşit ve unutulmaz isimlerden biri olmuştur. Birçok filmde anne rolü ile başarılı projelere imzasını atmıştır. Oyunculuğu kadar yaşamı ile de örnek bir birey olan sanatçı, saygın ve sosyal yönü ile gönüllere taht kurdu.

KAYNAK : http://teknolojioku.com/haber/google-adile-nasiti-unutmadi-36219.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın