28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum sonuçlarına ilişkin konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum sonuçlarına ilişkin konuştu

MALATYA KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞTIR 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum sonuçlarına ilişkin konuştu. Bakan Tüfenkci, Malatya'nın halk oylamasında yüzde yetmiş oranında destek verdiğine dikkati çekerek, "Malatya her zaman olduğu gibi yine kendine yakışanı yapmıştır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de demokrasinin kazandığını belirterek, "Yine demokrasi kazandı, istikrar kazandı, Türkiye kazandı. Bir daha koalisyonlar olmaması noktasında gayretlerimiz kazandı. Bunun için başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

"Referandum, güzel bir atmosferde gerçekleşti" diyen Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Baktığımız zaman da Malatyalı hemşehrilerimiz her seçimde olduğu gibi yine çok ciddi bir destek verdi. 1 Kasım'a göre ise oylar artarak geldi. Buradan bütün Malatyalı hemşehrilerimize; oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Ama oy veren kardeşlerimizin bir 'evet'le Türkiye'nin kaderini  değiştirdiklerini bilmelerini isterim. Bu anlamıyla da gerçekten kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'de belki at başı bir seçim yaşadık ama Malatya'da açık ara önde bir seçimi tamaladık. Malatya her zaman olduğu gibi yine kendine yakışanı yaptı. Biz baktığımızda CHP'sinden Saadet Partisi'ne, HDP'sine ve diğer terör örgütlerinin bir takım sıkıntılı insanlarına kadar her kesimin karşımızda olduğunu gördük. Ama buna rağmen Malatya'da almış oldukları oy, yüzde 30'u geçmemiş oldu. Bu Malatya'da teşkilatının başarısı. Başta il başkanı olmak üzere tüm teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." 

Bakan Tüfenkci, "Malatyalılar bir kez daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durdular. Böylelikle büyük Türkiye idealine güçlü bir destek verdiler. Bunun için bütün hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye'de bundan sonra ekonomi ağırlıklı ve uyum yasalarıyla ilgili düzenlemeler olacak. Ben sokaklara çıkan, kutlama yapan bütün hemşehrilerime bütün Türkiye'deki kardeşlerimize taşkınlığa mahal vermeden bu zaferi demokrasi şölenine çevirerek kutlamalarını yapmalarını ve AK Parti seçmenine yakışır bir olgunlukta bu kutlamayı sürdürmelerini rica ediyorum. Çünkü bir tatsızlığın olması veya yaralama, kaza gibi istemediğimiz durumların da bu demokrasi zaferine gölge düşürmesini istemiyoruz" şeklind konuştu. 

CHP'nin itiraz söylemleriyle de ilgili konuşan Bakan Tüfenkci, "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali onlar şu veya bu şekliyle itiraz edebilirler. Önemli olan sandıkta çıkan netice. Yüzde 51 oy oranıyla ki daha fazla olabilir bu noktada demokrasiyi gereğini söylemiştir. Vatandaş gereğini söylemiştir. Sandık sonucu söylemiştir. İtirazla sandıkların değişeceğini zannetmiyorum. Karmaşık bir seçim değil. Evet ve hayır tercihlerinin yapıldığı bir seçim. Dolayısıyla itirazların çok bir anlamı yok. Önemli olan sokaktaki insanların ne dediği vatandaşımız da 15 Temmuz'a karşı cevabını  16 Nisan'da vermiş oldu ve demokrasi kazandı, millet kazandı" dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın