23.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Gürkan : 31 Mart seçimlerinde Türkiye rekorunun Malatya’da kırılacağını söyledi.

Gürkan : 31 Mart seçimlerinde Türkiye rekorunun Malatya’da kırılacağını söyledi.

SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞINA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

BAŞKAN GÜRKAN, “TÜRKİYE REKORU MALATYA’DA KIRILACAK”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, kendisinin ve AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar’ın Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. Başkan Gürkan, “Pusulamız, amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın, garibin, gurabanın hakkının, hukukunun korunduğu azim duygusu olacak” dedi.

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar’ın ortak Seçim Borusu’nun açılışı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışa, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Burada ilk olarak konuşan AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, “AK Parti kurulduğu günden beri desteklerinizi hiç bizden esirgemediniz. Allah sizden razı olsun. 14 tane seçimde hep yanımızda dimdik durdunuz ve hep bize destek verdiniz. İnşallah 31 Mart’ta da öncelikle Battalgazi’mizde, daha sonra Büyükşehir’imizde aynı desteği alarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durarak, sandıkları patlatırcasına oylarımızı en yüksek düzeye çıkararak, durmadan dur durak bilmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yönü ile bize bu zamana kadar sağlamış olduğunuz katkılardan dolayı ve bundan sonra vereceğiniz desteklerden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Seçim büromuzun hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar ise, “2014 yılında Malatya Büyükşehir ile bir gelişme trendi yakaladı. Çok güzel kazanımlar oldu ve çok güzel çalışmalar gerçekleştirildi. 2014 yılında başladığımızda hizmet belediyeciliği adı altında ‘fiziksel belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik’ dedik ve her alanda şehrimize katkılar sunduk, büyütmeye çalıştık ve bir gelişme trendi ile birlikte artık şehrimiz marka şehirlerarasına girdi. Şu anda da dünyada da, Türkiye’de de artık şehrimiz kendi kendine gelişimini tamamlayan, kendini büyüten, kendi kendine yeten ve dışarıdan göç alır hale geldi. Bizlerde buna öncülük eden, buna yardım eden, buna en önde gitmeye çalışan bir yapıda ve tarzda olduk. Bunu sizlerle birlikte yaptık. Sizlerle birlikte bu seviyeye getirdik. İnşallah bu yakaladığımız çıtayı yeni dönemde de, yeni dinamizm ile, yeni enerji ile, yeni adaylarımız ile geliştireceğiz ve daha iyi noktalara getireceğiz. Şu anda ekibimiz çok iyi ve adaylarımız çok iyi. Gerçekten kendi bölgesinde hatırı sayılır ve kendi bölgesinde de kabiliyetli olan adaylar tercih edildi. Ve bunlarla ile inşallah elimizi güçlendireceğiz. Yerelde istediğimiz oy oranına ulaşacağız. 31 Mart’a kadar gece demeden, gündüz demeden durmadan çalışacağız. Hep birlikte zafere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’da, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değinerek, “Önümüzde bir seçim var, 31 Mart’ta. Ben bu seçimi normal bir seçimin ötesinde memleketimizin birliğinin, dirliğinin, beraberliğinin, düzeninin, temayüz ettiği, gönül belediyeciliği ile taçlandırdığı bir seçim olarak görüyorum. Şimdiye kadar hangi partiye oy vermişse vermiş, hangi düşünceye mensupsa mensup, hangi ideolojiye, hangi cemaat, cemiyet, meşrep, tarikata mensupsa, hepsi Malatya paydası adı altında, birlik, beraberlik örneğinin en güzel temayüz ettiği bu tabloyu, bu fotoğrafı oluşturdu. Bu fotoğrafı oluşturan tüm Malatya’da yaşayan 800 bin insana da teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum, hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullanarak, 31 Mart seçimlerinde Türkiye rekorunun Malatya’da kırılacağını söyledi.

“Pusulamız, amaç için her yolu mubah gören nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın, garibin, gurabanın hakkının, hukukunun korunduğu azim duygusu olacak” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti; “Biz tabi belediyeciliğe 1994 yılında sayın Cumhurbaşkanımız başladığında, İstanbul’u biliyorsunuz çöp yığınlarıydı. Yollar berbat, sular akmıyor, haliç, deniz kirlenmiş, trafik allak bullak olmuş. Ve sayın Cumhurbaşkanımız geçenlerde televizyonda bir konuşmasında, ‘Ben 1994 de İstanbul’u devraldığımda 2 milyar 600 milyon borçla teslim aldım. Ama teslim ettiğimde 1 milyar 500 milyon dolar ile kasaya parayı teslim ettim’ dedi. Dolayısıyla bizim belediyecilik anlayışımızda, birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize, düzenimize hassasiyet gösterdiğimiz gibi, paramızın hassas kullanılması,  şeffaf, denetlenebilir, kontrol edilebilir bir yönetim anlayışı ve yönetimde de hizmet üreten bir yönetim anlayışının hakim olduğu bir yönetimi inşallah burada ihdas edeceğiz. Tabi çıktığımız yol sadece Malatya’nın birlik ve beraberliği anlamında değil. Ben inanıyorum ki Malatya’da seçim sonuçları Türkiye’de siyaset anlamında, Malatya rol modelini de beraberinde getirecektir. Cumhurbaşkanımızın manifestosunu 11 madde olarak şu şekilde açıkladı. ‘Şehir planları doğru olacak. Alt yapı ve ulaşıma çok hassasiyet göstereceğiz. Kentsel dönüşümleri bütüncü planlara, lokal uygulamalar ile bütüne adapte edeceğiz. Benzersiz şehirler oluşturacağız’ dedi. İşte biz 31 Mart’tan sonra Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu manifestoyu Malatya’ya teşmil etme, akabinde de rol model olarak da Türkiye’ye teşmil etme gayreti ve çabası içerisindeyiz”

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’da, parti olarak ilk Seçim Bürosu’nu açtıklarını belirterek, “Allah, heyecanımızı, birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Bu seçim, nasip olursa Türkiye’nin geleceğine damga vuracak bir seçim olacak. Malatya’da birlik ve beraberliğimizi tüm Türkiye’ye duyurmuş olacağız. Nasip olursa, Türkiye’de almış olduğumuz sonuçlarla da birlik ve beraberliğimizi dünyaya göstereceğiz. Malatya’da Türkiye’ye bir ilki göstereceğiz. Sizlerin desteği ile, sizlerin gayreti ile, hep beraber çalışarak, ayrım gözetmeden, tüm partilere oy vermiş hemşehrilerimizi ziyaret ederek, onların gönüllerini kazanmaya çalışarak, Malatya’da ilki başaracağız. Tüm ilçelerimizde AK Parti belediyecilik hizmetlerini, ittifak adaylarımızla beraber yaşatacağız” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, Malatya’da Türkiye rekoru kıracaklarını belirterek, “Bugün burada Battalgazi, Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızın seçim irtibat bürosunun açılışında bir aradayız. Allah nasip ederse Malatya her seçimde dereceler yapıyor. Bu seçimde bir başka güzellik olacak. İnşallah Türkiye rekoru kıracağız. Bunun için Malatya’mız da hazır, teşkilatımızda hazır, belediye başkan adaylarımızda hazır. Tüm Malatyalı hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’da, her seçim olduğu gibi AK Parti teşkilatının sahada olduğunu belirterek, “Malatya’yı, ülkesini düşünen teşkilat mensuplarımız yoluna devam ediyor. Biz bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. AK Parti’nin kenetlenmesi, teşkilatların kenetlenmesi, bu davaya inananların kenetlenmesi önemlidir. Bu dava, Türkiye davasıdır, bu dava gelecek davasıdır. Bu millet kendisine hizmet edeni çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarına her zaman sahip çıktı. Bizlerde sizlere layık olabilmek için gece demeden, gündüz demeden çalıştık. Allah7a şükür Malatya, bugün Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri haline geldi. İnşallah Selahattin Gürkan ve ilçe başkanlarımızla birlikte bu büyümesine, bu gelişmesine daha da hız vererek devam edecektir. Önemli olan güçlü bir oy alabilmektir. Malatya, her seçimde AK Parti’nin, Türkiye’nin gururu oldu.  Bu seçimde de inşallah hep birlikte en yüksek oyu alarak, Malatya’da yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, 2004 yerel seçimlerinde Malatya’nın AK Belediyecilikle tanıştığını belirterek, “1994 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerel yönetimlerde değişim süreci, tüm Türkiye’de vücut buldu. 1994 yılında başlayan yerel yönetimler reformu, şimdi hala devam ediyor. İnşallah, nasip olursa, bugüne kadar görev yapan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ederken, yeni görev alacak belediye başkan adaylarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Ülkemizde 2019 yerel seçimleri, tüm dünyada dört gözle merak ediliyor, sonucunun ne olacağını merak ediyorlar. Van’da bir milletvekili müsveddesi diyor ki, ‘Terör örgütü bitmez’ Allah nasip ederse, terör örgütünün hepsinin kökünü kazımaya sonuna kadar devam edeceğiz. PKK’nın kökünü kazımaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bunun için yapılması gereken en önemli hadise, 31 Mart yerel seçimlerinde, 2004’de olduğu gibi, 2009’da olduğu gibi, 2014’de olduğu gibi, hep birlikte bir kez daha güçlü bir şekilde ‘durmak yok, yola devam” dememiz gerekiyor. Belediye başkan adaylarımızla birlikte, gönül adamlarımızla birlikte, ‘memleket işi, gönül işi’ diyeceğiz. İnşallah Cumhur İttifakımız, milli ve yerli olan tüm kardeşlerimizle, MHP Lideri sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız, Liderimiz, Önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’dan itibaren başlatmış olduğu Cumhur İttifakı ruhunu sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar’ın ortak Seçim Borusu’nun açılışı gerçekleştirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın