28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

‘Hamido’ şehadetinin  41’inci yıl dönümünde dualar ile anıldı.

‘Hamido’ şehadetinin  41’inci yıl dönümünde dualar ile anıldı.

17 Nisan 1978 yılında evinde açtığı pakete döşenmiş bombalı saldırı sonucu şehit olan, Malatya’nın eski belediye Hamit Fendoğlu, ölümünün 41’nci yıldönümünde okunan mevlidi şeriflerle anıldı.

Sabah erken saatlerde MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, amcası Hamit Fendoğlu’nun, Bulgurlu Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret etti. Milletvekili Fendoğlu burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“O gün o şartlarda ortadan kaldırılmak istenen sadece amcam Hamit Fendoğlu değil, yüklenmiş olduğu tarihi misyon ve fikridir. Bizlerde onun bırakmış olduğu bu emaneti gücümüzün yettiği kadar ileriye taşıyacağız ve ona layık evlat olmaya çalışacağız. Bir ‘Hamido’ gitti binlerce ‘Hamido’ bu ülke için canlarını vermeye seve seve hazırdır.”

Ayrıca, İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Hamit Fendoğlu Konferansına’ değinen Milletvekili Fendoğlu amcasının tarihi misyonunu ve fikrini gelecek nesillere aktarılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Milletvekili Mehmet Fendoğlu  amcası’nın mezar ziyaretinden sonra Şehit Hamit Fendoglu’nun eşi Mukaddes Fendoğlunu’da  ziyaret etti.

Daha sonra halk arasında bilinen Yeni Camii’nde (Hacı Yusuf Camii) Hamit Fendoğlu için okutulan mevlidi şerife  MHP MYK üyesi Ömer Ekici, Ülkü Ocakları il Başkanı, Battalgazi ilçe başkanı MHP il yönetimi ve belediye meclisi üyeleri, Kadın kolları başkanı ve Malatyalı vatandaşlar katıldı. İl müftüsü Ümit Çimen’nin okuduğu dualar ve söylenen ilahiler ile mevlit programı bir saat sürdü. Kılınan ikindi namazının ardından mevlit programı sona erdi. Büyük bir kalabalığın katılımıyla  gerçekleşen mevlidi şerif programında Hamit Fendoğlu, adının kent için büyük bir isim olduğu da tekrardan gözlemlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın