28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hastalıklı ilişkiden hipnozla kurtulmanız mümkün

Hastalıklı ilişkiden hipnozla kurtulmanız mümkün

“Kocam her gün sebepsiz dövüyor ama onu seviyorum, bırakamam.” “Defalarca aldattı, her fırsatta aldatıyor da ama onu bırakamıyorum, çok seviyorum.” “Beni hep aşağılayıp kovuyor, kaç kez sabaha karşı üçte tekmeleyerek sokağa attı, 15 kez terk ettim ama her seferinde dayanamayıp geri döndüm. Onsuz yapamam.”

Sürekli şiddete, psikolojik baskıya, her türlü istismara maruz kaldığı halde hala ‘onu seviyorum’ diyerek katlanan her kadın travmatik bağlanma yaşıyor demektir.

Cosmopolitan Dergisi’nin son sayısında, birçok erkeği ve kadını yakından ilgilendiren aşkın travmatik halleri masaya yatırıldı. Uzmanlarla birlikte, kişiyi azar azar tüketen, zehirli ilişki durumundan kurtulmanın yolları arandı.

Travmatik ilişkiden kurtulmak için öne sürülen en ilginç yöntemlerden biri hipnoz. Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, “Kendimiz aşamıyorsak hipnozla bu bağlılıktan kurtulmak mümkün mü? Çok aşık olduğumuz ama bize acı veren adamı ya da kadını tamamen kafamızdan ve kalbimizden atabilir miyiz?” sorularına şöyle cevap veriyor:

İki taraf da hipnozdadır

“Aşkın söz konusu olduğu dengeli bir ilişkide kadın ve erkek, birbirini hipnoza almıştır. Birbirlerinden etkilenir, birbirlerinin varlığına saygı duyar ve birbirleriyle coşarlar, birbirlerini ve ilişkiyi besleyen telkinler söz konusudur.

Travmatik bağlanmanın söz konusu olduğu bir aşk hastalıklı bir aşktır. Bir taraf sadakatsizdir, ilişki diktatörüdür, işkencecidir. Diğer taraf ise saplantılı bir biçimde aşıktır, obsesiftir, yaşadığı durum asla bağlılık değil, tam bir bağımlılıktır. Ve saplantılı aşk da sevginin yaşam kalitemizi sıfıra indiren aşırı olumsuz duygulara dönüşmüş halidir. Bu bağımlılık ilişkisinde, aşk denilen şey karmaşık duygulardan oluşan bir kötü hipnoz etkisidir. Kişi bilinçaltındaki şiddetli bir psikolojik ihtiyacı karşılamak dürtüsüyle yaşadığı sahte emniyet ve ilgi durumunu aşk zanneder.

Tamamen kurtulmak mümkün

Aşk zannedilen bu işkenceyle örülü bir başkasına mahkum olma halinden insanlar elbette ki hipnoterapi ile de kurtulabilir. Kaygılar, güvensizlik ve yetersizlik, yalnız kalma korkuları hastalıklı bir sevgi ile kamufle olmuştur. Ve neticede bunlar bir duygudur. Ne kadar güçlü olursa olsun olumsuz duyguları temizlemek iyi bir hipnoz ustasının ana hedefidir. Hipnoterapinin olağanüstü teknikleriyle kişilerin bilinçaltı düzeyde yaşadığı bu bağımlılığın sebepleri bulunabilir. Ve aşama aşama bebeklikten beri birikmiş zayıflık oluşturan duygular temizlenerek kişinin kendini adeta yeniden doğurması ve bilinçaltı düzeyde sahip olduğu şahsiyetli ilişki potansiyeli hipnoterapi ile de açığa çıkartılabilir. Özetle onu kafanızdan da kalbinizden de atabilirsiniz.”

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/hastalikli_iliskiden_hipnozla_kurtulmaniz_mumkun.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın