28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hayatımızın Merkezine Sıfır Atık Bilincini Yerleştirmeliyiz

Hayatımızın Merkezine Sıfır Atık Bilincini Yerleştirmeliyiz

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN DESTEKLERİYLE LİSELER ARASI ÖDÜLLÜ ‘ÇEVRE BİLİNCİ VE SIFIR ATIK’ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

“Hayatımızın Merkezine Sıfır Atık Bilincini Yerleştirmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başarıyla devam eden ‘Sıfır Atık’ projelerini destekleyen yerel yönetimlerin başında gelen Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt’taki 32 lise arasında ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’ Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan Bilgi Yarışması büyük bir heyecana sahne olurken, çevre ve sıfır atık konularında hazırlanan sorulara cevap veren öğrenciler kıyasıya bir rekabete girdiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Mili Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Abuzer Karataş’ın yanı sıra Okul Müdürleri, Öğretmenler, Aileler ve öğrencilerde yarışmayı takip ederek, yaşanan heyecan dolu anları şahitlik ettiler.

Çekişmeli geçen yarışmanın grup elemeleri sonucunda; Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, Konak Anadolu Lisesi, Şehit İbrahim Tanrıverdi Anadolu Lisesi, Erman Ilıcak Fen Lisesi ile Sadrettin Konevi Kız Anadolu Lisesi takımları ikinci tur yarışmasına katılmaya hak kazanırken, 3 Haziran’da yapılacak final turunun ardından dereceye giren okullara ödülleri takdim edilecek.

‘Sıfır Atık’ konusunda örnek bir davranış sergileyerek düzenlenen yarışmada ter döken öğrencileri teker teker tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, düzenlenen yarışmanın temel amacının sıfır atık bilincini öğrencilere aşılamak olduğunu söyledi.

Doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefleyen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerin ‘Sıfır Atık’ konusunda ortaya koydukları hassasiyeti takdirle karşıladıklarını ifade eden Başkan Çınar, daha yeşil, daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya için ‘Sıfır Atık’ bilincinin hayatın merkezinde yer alması gerektiğini söyledi.

Türkiye çapında ‘Sıfır Atık’ yatırımlarını destekleyen yerel yönetimlerin başında gelmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çınar, “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz ‘Sıfır Atık’ eğitim çalışmalarımıza bilgi yarışmasını da ekleyerek bu alanda ki etkin ve kararlı hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olduk. 2019 yılında düzenlenen Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde, ülke çapında en fazla çevre yatırımı yapan belediyeler arasında yerimizi alıp, başarı ödülü almıştık. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tarafından başlatılıp, Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başarıyla devam eden ‘Sıfır Atık’ projelerini ülke çapında en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında gelmenin verdiği sorumlulukla birlikte çevre hizmetlerimizi yeni projelerle sürekli geliştiriyoruz. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve güzel bir dünya emanet etmek içinde üzerimize düşenleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin sayılı çevre yatırımları arasında yer alan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi gibi çevre yatırımlarına örnek gösterilen dev bir yatırımı ilçemize kazandırıp bu alanda ki rüştümüzü ispatlarken, ilçemizin farklı bölgelerindeki siteler, kamu ve kurumlar ile okullarımızda düzenlediğimiz bilinçlendirme faaliyetlerimizle bu alanda ne kadar iddialı olduğumuzu sürekli ön planda tutuyoruz.” diye konuştu.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ İlçemizdeki 32 lisenin katılımıyla düzenlediğimiz bilgi yarışmamızın temel hedefi; öğrencilerimize sıfır atık bilincini aşılamak, doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalık oluşturmaktır.Gençlerimizi sıfır atık konusunda daha bilgili, daha duyarlı ve daha bilinçli hale getirmek içinde bu tür bilgi yarışmaları ve kültürel etkinliklere çok büyük önem veriyoruz. Yarışmada dereceye giren okullarımızın ödüllerini Dünya Çevre Günü münasebetiyle düzenleyeceğimiz etkinliğimizde takdim edeceğiz. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada dereceye girmek için ter döken ve mücadele eden tüm öğrencilerimizi gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı canı gönülden tebrik ederken, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın