19.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hekimhan İçmesuyu Alt Yapısı Sorunu Çözüldü

Hekimhan İçmesuyu Alt Yapısı Sorunu Çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Hekimhan İlçesi’ne maliyeti 9.1 milyon TL 72 bin 700 metrelik içmesuyu hat çalışması yapıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Hekimhan İlçesi’ne yapılan içmesuyu alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler vererek, suyun isteme verilmesiyle birlikte Hekimhan’ın daha temiz ve daha sağlıklı bir içmesuyuna kavuşacağını söyledi.

Dr. Özdemir, “Hekimhan merkezde içmesuyu alt yapı çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Şu ana kadar 39 bin 800 metre isale hattı ve 32 bin 900 metre şebeke hattı çalışmasını gerçekleştirdik. 1090 abone bağlantısının 600’nü yaptık. Ayrıca 10 tonluk 1 adet toplama odası, 10 tonluk 8 adet maslak, 6 adet kaptaj, 28 adet tahliye odası, 24 adet vantuz odası, 300 ve 400 tonluk 2 adet su deposu çalışmasını tamamladık. Geriye sadece 3 bin 500 metrelik şebeke hattı çalışması kaldı. Bu kısmın tamamlanmasıyla birlikte sisteme suyu vererek Hekimhanlı vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın ‘daha Yaşanabilir Bir Malatya’ vizyonuyla Malatya’nın her bölgesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.  

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın