28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hint yağının güzelliğinize olan faydaları

Hint yağının güzelliğinize olan faydaları

Hint yağı, Hint yağı bitkisinin tohumlarından çıkartılan soluk sarı renkli bir sıvıdır. Bu yağ çeşitli tedavi ve tıbbi değerlere sahiptir. Antiseptik özellikleri enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Vücudun zararlı serbest radikallerle savaşmasını sağlayan mükemmel antioksidan özellikleri vardır. Anti-inflamatuar özellikleri vücudun çeşitli yerlerindeki iltihabın giderilmesi için yardımcı olur. Hint yağının faydalarının çoğu, içinde bulunan büyük bir miktardaki doymamış yağ asitlerinden kaynaklanmaktadır.

Besleyici özellikleri çok olan bu yağ, uzun süreden beri bir sır olarak gizli kaldı. Hint yağı, kene otu bitkisinden üretilen ve sayısız güçlü terapötik özelliği olan risinoleik asit bakımından oldukça zengin bir bitkisel yağdır.

İşte Hint yağının güzelliğinize olan faydaları

– Hint yağının barındırdığı özellikler, kirpiklerin ve kaşların uzamalarına ve kalınlaşmalarına yardımcı olur. Mucizeler yaratmasına rağmen son derece de hesaplıdır.

– Besleyici özelliklerinin çok olduğundan zaten bahsettik; ama Hint yağının en önemli özelliği, cilde nüfuz edebilmesi ve besleyici maddeleri taşıyabilmesidir.

– Hint yağı kullanıldığında, beraberinde bolca parlaklık ve ışıltı getirir. Doğal saç bakımı için ihtiyacınız olan Hint yağı miktarı çok azdır; saçlarınızın uçlarına yedireceğiniz birkaç damla Hint yağı yeterlidir.

– Yapısı oldukça yağlı olduğundan, saç tipinize uygun dozajı bulana dek çok miktarda kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor.

– Saçınızı etkili bir biçimde yeniden uzatabilmek için Hint yağını saç derisi tedavisi amaçla kullanın. Ancak yağı kolaylıkla uygulayabilmek için daha hafif bir yağ ile birlikte kullanmayı unutmayın.

– Hint yağı, çoklu cilt tabakalarına derin nüfuz edebilme becerisi sayesinde keloit tip gibi çok miktarda sertleşmiş yara dokusu içeren yaraların tedavisinde yardımcıdır. Deriyi o kadar çok yumuşatır ki bu yumuşama, derin yara dokusunun parçalanmasına ve dolayısıyla iyileşmesine yardımcı olur. Dahası, Hint yağı, beyaz kan hücrelerini uyarabilen bir maddedir. Deri altı dokulardaki iltihaplanmaları azaltır. Yaraların iyileşmelerini hızlandırır, yara izi riskini düşürür.

– Kolaylıkla yayılabilmesi için kayısı çekirdeği yağı ya da erimiş Hindistan cevizi yağı deneyebilirsiniz.

– Hint yağı, dudakların korunmasında da mükemmel bir araçtır. Dudaklarımız hızlıca canlanıp iyileşseler de nemsiz kaldıklarında kolaylıkla kurur ve soyulmaya başlarlar. Hint yağı kullanarak dudak sağlığınızı koruyabilir, dudaklarınıza doğal bir ışıltı getirebilirsiniz.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/hint_yaginin_guzelliginize_olan_faydalari.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın