28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Hızlı saç uzatma yöntemlerinden yararlanabiliriz. Kendimiz saçımızın uzamasındaki sürece katkıda bulunabilir miyiz? Cevap tabi ki evettir.

Saçımızın uzaması için yapabileceklerimizin birkaçını sizlere yardımcı olabilmek adına sizlerle paylaşmak istedik.

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri ve Önemli Olan 8 Madde

Madde 1: Saçlarınız hızlı uzasın istiyorsanız protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Sağlığınız vücudunuzdaki her şeye etki ettiği gibi saçlarınızın uzamasına da etki edecektir. Et, süt, yumurta gibi besinler sofralarınızdan eksik olmamalı.

Madde 2: Banyo yaptığınız su çok sıcak ise bundan vazgeçmelisiniz. Çok sıcak su saçlara zarar verir, saçın çabuk uzaması ve zarar görmemesi için ılık suyla yıkamanız gerekmektedir. Çok sıcak suyla saç yıkamak saç köklerinizi olumsuz olarak uyarır ve saçlarınızın uzama hızı oldukça düşer. Ancak ılık su olumlu olarak uyarır ve saçlarınız çok daha hızlı uzar.

Madde 3: Tüm şampuan reklamlarında görürsünüz ki saçlara parmak uçlarıyla yavaşça masaj yapılıyor ve saçlar o şekilde yavaş yavaş yıkanıyor. Sebebini hiç merak ettiniz mi? Sizlere bunu biz söyleyelim. Saç diplerine yavaşça masaj yapmak saç köklerini uyarır ve saçın çabuk çıkmasını sağlar, çabuk çıkan saçlar da saçınızın daha gür görünmesini ve uzamasına oldukça katkı sağlar. Ancak elbette ki bu masajı sadece duş esnasında değil aklınıza gelen herhangi bir anda gerçekleştirebilirsiniz.

Madde 4: Günde en az 8 bardak su tüketmelisiniz. Sağlığınızın saçınıza etki ettiğini az önce söylemiştik. Suyu ne kadar tüketirseniz vücudunuz o kadar sağlıklı olur ve bu sağlık saçlarınızın uzama hızını oldukça artırır. Sağlıklı bir yaşamın parolası önce sudur.

Madde 5: Saçınızı düzleştirmekten, maşa yapmaktan ve fön çekmekten uzak tutmalısınız. Isı veren bu aletler saçınızı oldukça yıpratır ve saçınızın uzamasını yavaşlatır, halihazırda bulunan saçlarınızı inceltir ve ısı yüzünden saçlar yanabilir. Ayrıca jöle, sprey gibi kimyasal ürünleri de saç diplerinizden uzak tutmalısınız. Bu ürünler saç köklerinizi tıkar ve saçlarınızın uzamasına imkan tanımaz.

Madde 6: Bitkisel yağlar yoluyla saçlarınızı besleyebilir, uzamasını sağlayabilirsiniz. Argan yağı bu yağların başında gelir ve son derece etkilidir. Aldığınız sonuç beslenmiş ve uzamış saçlar olacaktır. saç uzunluğunu elde edinceye dek yağ kullanımını sürdürebilirsiniz.

Madde 7: Saçınızda kırık varsa tüm bunları yapmadan evvel kırıklarınızı aldırmalısınız. Kırık dolu olan bir saç çok geç uzar ve uçlardan sürekli kırılma ve kopma mevcut olduğu için istenilen uzunluk elde edilemez. Kırıkları doğal yollarla geçirmenin yolu ne yazık ki yoktur. Tek çareniz saçlarınızı kestirmektir. Saçlarınızı kestirdikten sonra tüm bu işlemleri yaparak harika saçlara sahip olabilir ve daha mutlu günler geçirebilirsiniz.

Madde 8: Şampuan saç diplerine, saç kremi ise saç uçlarına uygulanır. Aksini yapmanız saç köklerinize zarar verir. Saç kremi kesinlikle saç diplerine uygulanmaz, daima saç uçlarına uygulanır. Şampuan ve saç kremi kullanımı saçların uzaması üzerinde etkilidir.

KAYNAK : http://yenikadin.com/hizli-sac-uzatma-yontemleri-8544640-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın