28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İddia Edilen Bağış Değil Rüşvettir

İddia Edilen Bağış Değil Rüşvettir

– OKUL SERVİSÇİLERİNİN "ZORLA BAĞIŞ" İDDİASI

– MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALİ TATLI:

"İDDİA EDİLEN BAĞIŞ DEĞİL RÜŞVETTİR"

"O OKULLARIN ÖĞRENCİLERİNİ TAŞIMASINLAR"

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ve bazı servisçi esnafının iddia ettiği zorla bağış konusu hakkında Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı açıklamada bulundu.

Vuslat TV’de katıldığı Güne Dair programında konuşan Tatlı, iddia edilen konunun bağış olmadığını rüşvet olduğunu söyledi. Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odasının iddiaları ortaya atıp sustuğunu kaydeden Tatlı, “Bizden para alınıyor deyip de susmak doğru olan bir şey değil. Kimsenin kimseyi rüşvetle itham etmeye hakkı yoktur. Söylenen şey yani iddia, rüşvettir. Rüşvet suçtur, rüşvetin alındığı verildiği ortamda bunun Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi gerekiyor. Söyleyen bunu ispatlamak zorundadır.” dedi.

Servis ücretlerini okul müdürlerinin veya okul aile birliklerinin belirlemediğini ifade eden Tatlı, “Belediye ile servisçiler kendileri belirliyorlar. Belirlenen fiyatın üstünde okul tarafından bir talep varsa bana gelip isim versinler. İsim vermeden, belge göstermeden kamuoyuna zorla bağış alınıyor demek bütün okul müdürlerimizi, bütün okul aile birliklerimizi töhmet altında bırakmaktır, buda doğru bir şey değil. Bana gelip; biz şu okulun öğrencisini şu fiyata taşıyoruz ama okul müdürü bizden şu fiyatı istiyor. Veya şu okul müdürü bizden 10 bin lira, 15 bin lira para istedi desinler. Servisçi arkadaşlarımızın emekleri üzerinden rant devşirmeye çalışanı bize söylesinler biz gereğini yapalım.” şeklinde konuştu.

Zorla bağış iddiasına da açıklık getiren Tatlı, “okul aile birliğinin banka hesabına gönüllü olarak yatırılan para ne zaman rüşvet olmuş? Biz rüşvetin tanımını bilmiyor muyuz? Sen okul aile birliğinin banka hesabına para yatırırsan gönüllü bağışçı olursun. Okul aile birliğinin basmış olduğu makbuz karşılığı bağışta bulunursan sen gönüllü bağışçısındır.” dedi.

Özel okulların velilerden belirlenen fiyatın üstünde para aldığı söylentilerine de yanıt veren Tatlı, “Bir hafta öncesine kadar özel okulların servisleri ile alakalı bize hiçbir şikâyet gelmedi. Özel okullarla bire bir bu arkadaşlarımız pazarlık yapıyor. Ben buradan servisçilere sesleniyorum; velilerden fazla para alıp kendilerine az veren özel okul varsa o okulların öğrencilerini taşımasınlar. Veli çocuğunu okula getirmek zorundadır, nasıl getirirse getirsin. Niye veli 140 TL vermesi gerekirken 200 TL versin. Özel okullara çocuklarını gönderen velilere de sesleniyorum; servislerle kendiniz pazarlık yapın. Parayı ben veriyorsam benim adıma niye başkası pazarlık yapsın. Tekrar altını çiziyorum, tüm özel okulları töhmet altında bırakmayalım, bu şekilde davranan özel okul varsa o okulun adını da bana bildirsinler.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın