19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İl Halk Kütüphanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Halk Kütüphanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yapım çalışmaları devam eden, 13 bin 300 m² kapalı alan, 5 bin 500 m² kapalı otopark ve acil durumlarda kullanılacak sığınağa sahip olacak olan İl Halk Kütüphanesi değerlendirme toplantısı valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şişman, İl Halk Kütüphanesinin son durumu ve kütüphanenin genel özellikleri hakkında Vali Şahin ve katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Tamamlandığında aynı anda 1200 kişiye hizmet verebilecek ve 150 bin kitap kapasitesi ile Doğu Anadolu’nun en büyük kütüphaneleri arasında yer alacak olan İl Halk Kütüphanesinde; konferans salonu, okuma salonu, aktivite salonu, çocuk kütüphanesi, engelsiz kütüphane, 7/24 çalışma alanları, maker atölyesi, kent arşivi ve kafeterya yer alacak.

Kaba inşaatının tamamlanmasının ardından tefrişat ihalesi yapılacak olan İl Halk Kütüphanesinin 2023 yılında hizmet vermeye başlayacağının bilgileri verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın