28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Influential ve IBM Watson, markalar için en iyi fenomenleri bulacak

Influential ve IBM Watson, markalar için en iyi fenomenleri bulacak

IBM’in işlenmemiş verilere teknoloji çözümleri sunduğu teknoloji ve yapay zeka platformu Watson, markalar için en doğru fenomenleri bulmak adına yola çıkmış bir girişim olan Influential ile ortaklığa gitti.

Markaların en önemli ihtiyaçlarından birisi de etki alanı büyük isimleri sosyal medya kampanyaları için kullanırken, o kişilerin nasıl bir hedef kitleye sahip olduklarını bilmek. Genellikle sosyal medyada ünlüleri ve fenomenleri kullanan markalar, bu reklam kullanımlarında hangi hedef kitleye hitap ettiklerini de doğal olarak bilmek istiyor.

Markalar, takipçileri yüksek olsa da hedefli iletişimi bu alanda da yapmak ve tabii ki etki alanı yüksek isimleri seçerken kendi hedef ve stratejileri doğrultusunda ilerlemek istiyor. Influential ve IBM Watson ortaklığıyla ortaya çıkan ürünün ilk müşterilerinden birisi de Condé Nast olmuş. Bünyesinde Vogue, Vanity Fair ve The New Yorker gibi yayınları bulunduran Condé Nast, bundan böyle etki alanı yüksek takipçisi olan kullanıcıların, hangi demografilere, hangi kişilik özelliklerine hitap ettiğini tahmin edebilir hale gelecek.

IBM Watson platformu markalar için sosyal medyada kullanılan kelimeleri ve hatta emoji’leri bile takip ederek, kullanılan kelimelerden hedef kitle analizi gerçekleştiriyor. Influential CEO’su Ryan Detert ise yaptıkları için bir eşleştirme olduğunu dile getiriyor ve kullanılan kelimelerle insanları farklı verilerin odağında eşleştirdiklerini, sonrasında ise bunu markalara bir hizmet olarak sunduklarını dile getiriyor.

Veri analizi sayesinde kullanıcılar IBM Watson’ın pek çok soru setine cevaplar bulunuyor. Sosyal medyada kullanıcıların kullandığı kelimeler ise tabii ki kişilikler, alışkanlıklar ve ilgi alanları üzerine çok ama çok önemli ipuçları veriyor. Bu işlenmemiş verinin işlenmesiyle ise ortaya çok önemli sonuçlar çıktığı ve sosyal medya alanında daha çok kullanılmaya başlanacağı ise bir gerçek.

KAYNAK : http://webrazzi.com/2016/09/13/influential-ve-ibm-watson-markalar-icin-en-iyi-fenomenleri-bulacak/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın