20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İnönü Üniversitesi Çalışanları Türk -İş Sendikası Yetki Alması İçin Mağdur Ediliyor

İnönü Üniversitesi Çalışanları Türk -İş Sendikası Yetki Alması İçin Mağdur Ediliyor

İnönü Üniversitesi tarafından 25.02.2022 tarihinde yapılan açıklamada “Rektörlüğümüz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, sağlık alanında çalışan 1.556 işçimize 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Kamu Çerçeve Protokolü hükümleri doğrultusunda ücretlerinde iyileştirme yapılmasına karar verilmişti. Yapılan bu iyileştirmenin uygulanabilmesi için Bakanlık ve Sendikadan alınan görüş çerçevesinde yetkili sendika ile ek protokol yapılmasının hukuken gerekli olduğu ifade edilmiştir. Teşebbüslerimize rağmen Yetkili Sendika, ek protokol önerimizi imzalamaktan imtina etmiştir.

Sendika ile ek protokol imzalanmadan yapılacak iyileştirmenin hukuki sorunlara neden olacağı anlaşıldığından, yaklaşık iki ay sonra başlatacağımız yeni toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerimize imkânlarımızın elvereceği en iyi hakları sağlayacağımızı belirtmek isteriz.
İnönü Üniversitesi Rektörlüğü”

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapan Pandemi döneminin baş kahramanı olan sağlık çalışanları için yapılacak olan ek protokol ve maaş iyileştirmesi Türk-iş Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Sağlık iş Malatya Şubesi tarafından yeni Yetki sürecini kazanabilmek için çalışanları mağdur edilmekte ve İşveren ile Sağlık çalışanları karşı karşıya getirilmektedir. İnönü Üniversitesi Rektörlüğü çalışanlarını mağdur etmemek için alternatif yollar aradığı belirtilirken, yetkili sendika başkanları işçileri oyalayıp bahaneler üreterek çalışanları mağdur ettiği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın ismini kullanarak İnönü Üniversitesi Rektörlüğünü tehdit ettiği gelen bilgiler arasında.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın