20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

IŞID KATLİAMLARI KINANDI

IŞID KATLİAMLARI KINANDI

Ali Aladağ…: Malatya olay..: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi Tarafından Postane önünde, Türkmen, Asuri, Keldani,Ezidi, Hırıstiyan ve Arap Halklarına Yapılan Katliamları kınandı.

Ali Aladağ...: Malatya olay..:
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi Tarafından Postane önünde, Türkmen, Asuri, Keldani,Ezidi, Hırıstiyan ve Arap Halklarına Yapılan Katliamları kınandı.

Malatya merkezinde Ptt önünde saat 18.00 de yapılan basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi Başkanı Songül Tunçdemir yaptı. Başkan Tunçdemir’in şu açıklamada bulundu :
 “Uzunca bir süredir Ortadoğu’da Büyük Ümmet Projesi’ni hayata geçirmek ve Sünni bir hat oluşturarak halife olmak isteyen Recep Tayip Erdoğan’ın yeni Osmanlı hayallerinin Ortadoğu coğrafyasındaki acı sonuçlarına tanıklık ediyoruz. Dışişleri Bakanı olan ve bugünlerde Başbakanlık makamına oturma hazırlıkları yapan Ahmet Davutoğlu’nun dış politikaya getirmek istediği stratejik derinliğin, stratejik vahşete dönüştüğünü acı içinde izliyoruz.

Komşularla sıfır sorun politikasıyla yola çıkan ancak bugün etrafımızda komşu bırakmayan AKP hükümetinin lojistik destek verdiği İslam Devleti’nin, önce Suriye’de ardından Musul’u ele geçirdikten sonra Irak’ta gerçekleştirdiği katliamlar, tüm dünyanın gözü önünde bir soykırıma yol açmış durumda. Kafa kesen, ciğer yiyen, hilafet ilan eden İslam Devleti çetelerinin Türkmenlere, Asurilere, Keldanilere ve Ezidiler’e karşı yürüttüğü soykırım bir insanlık trajedisine dönüşmüş durumda. İslam Devleti çetelerinin Şengal’de “Ya Müslüman olacaksınız ya katledileceksiniz” şeklindeki haydutlukları karşısında dağlara sığınan binlerce Ezidi açlıktan ve susuzluktan ölüyor; tüm İslam alemi seyrediyor.
IŞİD’in(Irak Şam İslam Devleti) toplu infazlarına kurban edilen yüzlerce insanın cesedi dağlarda, kaya kovuklarında çürümeye terk edildi; tüm insanlık gözünü kapatmış görmemezlikten geliyor.

Ele geçirilen Ezidi kadınlar ya tecavüze uğruyor ya cariye olarak kullanılmak üzere köle pazarlarında satılıyor; koskaca İslam aleminden çıt çıkmıyor. İslam Devleti zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınmak isteyen Türkmenlere, Ezidilere pasaport soruluyor, pasaportu olmayanlar ölüme terk ediliyor. El Nursa, El Kaide, İslam Devleti çetelerini İstanbul’da, Hatay’da, Antep’te ya da Maraş’ta örgütlenecek kadar himaye eden, onlara her türlü silah, cephane desteği veren Tayip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, sıra Ezidilere, şii Türkmenlere gelince prosedürleri anımsıyor.
Hiç kimse, bu soykırımı daha fazla seyredemez. Kadınların tecavüze uğramasına, köle gibi satılmasına gözünü kapayamaz. Şengal dağındaki zulüm karşısında ‘bana ne’ diyemez.
Bilinmelidir ki, Şengal’deki katliam başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyanın sırtında bir kamburdur, utançtır. Bugün, İslam dünyası bir ahlak, vicdan testi ile karşı karşıyadır.
Ya, sadece ‘kendine Müslüman olduklarını’ gösterecekler ya da vicdanlarını harekete geçirip, İŞİD’in soykırımına karşı ses çıkaracaklar.
Biz Aleviler; Şengal dağına sığınmış binlerce Ezidi’nin ya da Türkmenlerin yaşadıkları acıları kalbimizde hissediyoruz ve yardım isteyen çığlıklarını duyuyoruz. Tekfirci grupların kendi gibi inanmayanlara karşı sergilediği vahşetin benzerlerini çok kere yaşamış bir toplum olarak,          
Ortadoğu’daki karanlığa ve kan deryasına karşı Türkmen, Asuri, Keldani ,Ezidi, Hiristiyan ve Arap halkının yanındayız ve ‘insanlık ekseninde’ herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz.” Dedi dernek üyeleri açıklamadan sonra oturma eylemi yaptı. Üyeler oturma eyleminden sonra olaysız dağıldı. Polis’in ise sıkı önlem aldığı dikkatlerden kaçmadı.








BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın