28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İYİLİKDER Malatya temsilciliği Suriyeli Yetim çocuklara ve ailelerine iftar programı düzenledi

İYİLİKDER Malatya temsilciliği Suriyeli Yetim çocuklara ve ailelerine iftar programı düzenledi

İYİLİKDER Malatya temsilciliği, Malatya da faaliyet gösteren Suriyeli mültecilerin sorunları ve eğitimleri ile öne çıkan Malat Ya Şam Derneğiyle Suriyeli Yetim çocuklara ve ailelerine Malat Ya Şam derneği binasında “15 RAMAZAN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ” münasebetiyle iftar programı düzenledi.

400 kişinin katılım sağladığı İftar programında konuşan İYİLİKDER Malatya temsilcisi Nihat ERKUŞ; “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” münasebeti ile 71 temsilciliğimizde ve yurt dışında 15 ülkede “Yetim Kardeş” sofrası açtık. Malatya İYİLİKDER olarak bizler de Malatya’yı 12 bölgeye ayırdık,  her akşam iki bölgede olmak üzere bir hafta süresince iftar programları düzenleyerek o bölgelerde “Yetim Kardeş Aile Buluşmaları” sloganı ile iftar sofraları açtık ve iftar sonrası o bölgedeki kardeşlerimize, bayramlık elbise ve ayakkabı almaları için alış veriş çeklerimizi takdim ettik. İYİLİKDER; Suriye savaşının başlaması ile Suriye içlerine ve sınır bölgelerine iki bin tırın üzerinde gıda ve yardım malzemesi ulaştırdı. İlimize gelen Suriyeli misafirlerimize ise; barınak, gıda, giysi, yakacak, çocuk maması, çocuk bezi, sağlık malzemesi vb. konularda azami derecede yardımcı olduk.

Aynı zamanda, Malatya’da YA ŞAM Derneği kurulduktan sonra ilimizdeki Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını zaman zaman bu derneğimizle beraber çözüm bulmaya çalıştık ve hala ortaklaşa birçok faaliyet yürütmekteyiz. Bu akşam İYİLİKDER ve YA ŞAM DER’ in birlikte düzenlediği bu programda Suriye savaşında annesini, babasını kaybeden yetim ve öksüz kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte iftar edeceğiz. İftardan sonra kardeşlerimize bayramlık elbise ve ayakkabı alışverişi yapmaları için hediye çeklerimizin yanında hayırsever bir iş adamımızın çocuklarımız için ulaştırdığı yüzer lira bayram harçlığını çocuklara takdim edeceğiz. Davetimize icabet ederek bizlere bu güzel ortamı yaşatan siz değerli misafirlerimize, katkı sağlayan hayırsever iş adamı abimize, YA ŞAM Derneği ve gönüllülerimize, emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İyilikder Malatya Temsilciliği ile Malat Ya Şam derneğinin ortaklaşa düzenlediği İftar programının bitiminde 140 çocuğa Bayramlık ayakkabı ve elbise çekinin yanında her çocuğa yüzer lira bayram harçlığı dağıtıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın