19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kadem Başkanı Dürgen , Battalgazi Belediye Başkanı Güder’i Ziyaret Etti

Kadem Başkanı Dürgen , Battalgazi Belediye Başkanı Güder’i Ziyaret Etti

KADEM BAŞKANI DÜRGEN, BAŞKAN GÜDER’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN GÜDER, “KADIN SIĞINMA EVİNİ YAKINDA HİZMETE SUNACAĞGIZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneği Malatya Şubesi Başkanı Betül Dürgen ve derneğin yönetimi, Başkan Güder’i ziyaret etti. Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Sığınma Evi’ni yakında kadınların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği Malatya Şubesi Başkanı Betül Dürgen ve derneğin yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret ederek, bir süre istişarede bulundu. Burada konuşan Kadın ve Demokrasi Derneği Malatya Şubesi Başkanı Betül Dürgen, “Bugün KADEM yönetim kurulumuzla birlikte Sayın Osman Başkanımı ziyarete geldik. Kendisine hayırlı olsun diyoruz. İnşallah iş birliği içerisinde hep birlikte güzel işler başarırız ve Malatyalı kadınlarımız için hep birlikte çalışırız” diyerek, Başkan Güder’e yeni görevinde başarı temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, KADEM’in önemli faaliyetlere imza attığını belirterek, “Kadınlar gerçekten bizim için önemli. Neden önemli derseniz, aynı zamanda bir anne, aynı zamanda bir eş, hayatı bütünleyen, hayatın bir parçası olarak görüyoruz. Malatya’da seçmenlere ve nüfusa baktığımızda kadın nüfusunun erkek nüfusundan biraz daha fazla olduğunu ve özellikle siyasi hareketler veyahut ta sivil toplum örgütlerinin öncülüğünü kadınlar yaptığında, hem o siyasi hareketlerin, hem de kadın sivil toplum örgütlerinin topluma elinin değmesi, toplumun başarısını beraberinde getirmekte. KADEM’de, Malatya’mızda güzel icraatlara, özellikle kadınlar adına güzel icraatlara ve onların haklarını savunma adına güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Bizler de yerel yöneticiler olarak, tüm sivil toplum örgütlerimizle, toplumumuza hizmet etme adına, özellikle kadınlara faydalı olma adına inşallah elimizden gelen icraatları yapacağız, yapıyoruz. Özellikle Battalgazi Belediyesi’nin kadınlar hakkındaki hassasiyeti biraz daha önde diye düşünüyorum. Yani Malatya’mız da hiçbir yerde kadın sığınma evi yokken, Battalgazi Belediyesi olarak Kadın Sığınma Evimizi yaptık. İnşallah onu özellikle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız bünyesinde müdürlüğümüzle beraber inşallah onu açıp kadınlarımızın istifadesine sunacağız. Bu yönü ile kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımızı düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçte de gerek KADEM’in olsun, gerek diğer sivil toplum örgütlerinin getireceği önerilerin yanında olacağımızı ifade ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın