19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kamuoyuna Duyurulur.MÜLKİYE BAŞ MÜFETTİŞİ ATİLLA ŞAHİN İLE İLGİLİ YAPILAN HABER GERÇEK DIŞIDIR

Kamuoyuna Duyurulur.MÜLKİYE BAŞ MÜFETTİŞİ ATİLLA ŞAHİN İLE İLGİLİ YAPILAN HABER GERÇEK DIŞIDIR

İsmi Malatya Büyükşehir Genel Sekreterliği için geçen,  Malatya’nın Öz evladı, Mülkiye Baş Müfettişi Atilla Şahin’i hedef alan SANAL BİR İNTERNET SİTESİNDE masa başında hazırlanan  bir yazı kaleme alınmıştır, arkasında kimlerin olduğunu bildiğimiz SANAL site sadece bir ARAÇ’tır.

12.7.2015  tarihli Sabah gazetesin’den alıntı yapılarak  yapılan haber ile ilgili 21.07.2015 tarihli ENSONHaber sitesinde TEKZİP mevcuttur .https://www.ensonhaber.com/mufettis-atilla-sahinden-tekzip-metni-2015-07-21.html

2015 tarihinde yayınlanan bir haberi bugün yayınlamak, art niyetli Malatya’nın kuyusunu kazanların gerçeklerin üstünü örtmek için yogun çaba sarf eden marjinal bir grubun işi olduğu açıkça gözülmektedir. .Bu haberin çıktığı internet sitesi sadece bir ARAÇ – Bir ÇUKUR  olup tamamen Atilla Şahin’in mesleği ve yapacaklarının önünü kesmek için birileri tarafından düğmeye basıldığı açıkca ortaya çıkmıştır.İyi bir araştırma ile bu tekzip mevcut iken Şahin’in o tarihte   yasal  hakkını kullanmiş iken  Haberin yayınlandığı 2015 yılına ait  bir haberi bugun servis edenlerin bu tekzip metnini okumasını tavsiye ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

 

ENSONHABER ‘DE YAYINLANAN O TEKZİP METNİ

https://www.ensonhaber.com/ isimli internet haber sitesinin 12.07.2015 günlü yayımında yer alan “Battal İlgezdi müfettişle eğlendi” başlığıyla asılsız bir habere yer verilmiştir. Bu gerçek dışı haber içeriğinde; başkan İlgezdi hakkında trilyonluk usulsüzlükleri, personel alımı usulsüzlüğü ve 23 ihaleye fesat karıştırıldığına  Başkan Battal İLGEZDİ’nin ve yakınlarının malvarlığı üzerine yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma yapması için atandığı ancak;  müvekkilin Battal İLGEZDİ ile  halay çektiği, Belediye Başkanı’nın Bostancı’da bir kulüp dahi kapattığını ve müvekkilin Belediye Başkanı ile ilgili dosyaları rafa kaldırdığı yer almıştır.

Haberde yer verilen iddia ve ithamlar müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlal edici ve gerçeğe aykırı yayım teşkil etmekte olup, müvekkil suç işlemekle itham edilmektedir. Haberde yer verildiği biçimde Belediye Başkanı olan Battal İLGEZDİ’yi aklama asla söz konusu olmayıp, müvekkil Atilla ŞAHİN İçişleri Bakanlığı tarafından 2011 Yılı Aralık kış teftişi programı çerçevesinde rutin yapılmış olan bir teftiş için görevlendirilmiştir. Müvekkilin, suç duyuruları sonucu soruşturma için Ataşehir Belediyesinde görevlendirilmesi söz konusu değildir. Müvekkil Ataşehir Belediyesinde soruşturma yapmadığından suç duyurusuna konu iddiaları da kapatması verilen görev çerçevesinde yasal olarak  mümkün değildir. Rutin yapılan teftişlerde kişileri kurumları aklama, dosyayı kapama gibi durumların olması mevzu bahsi değildir.  Müvekkil tarafından yapılan rutin incelemeler sonucunda 05/01/2012 tarihli ve 159/1 sayılı teftiş raporu hazırlanmıştır.

Habere konu suç duyuruları hakkında soruşturma yapmak için İçişleri Bakanlığı tarafından 15-20 civarında müfettiş görevlendirilmiştir. Bu 15-20 civarında soruşturma için görevlendirilen müfettişler arasında müvekkil bulunmamaktadır.

Müvekkilin Ataşehir Belediye Başkanını aklaması sonucunda müvekkil onuruna düzenlendiği iddia edilen gece, müvekkilin belediyeye teftişinden aylar sonra düzenlenmiş olan Malatyalı İşadamlarının, bürokratların, hakim ve Savcıların aile ve akrabaları ile birlikte katıldığı bir gece olup, müvekkil ve Battal İlgezdi’nin Malatyalı olmasından kaynaklı tesadüfen bir araya gelinmesinden ibarettir.

Basın tarafından yapılan gerçeğe aykırı bu haberler yüzünden müvekkil hakkında 4 ayrı müfettiş tarafından inceleme yapılmış ve sonuçta müvekkilin olayda kusuru olmadığı, bahsedilen gecede müvekkil Atilla Şahin İle Battal İlgezdi’nin Malatyalı olmasından kaynaklı tesadüf bir buluşma olduğu netliğe kavuşmuş ve müvekkil asılsız haberlerin vermiş olduğu zan altında kalma olayında aklanmıştır.

Her şeyden önce belirtmek gerekir ki; söz konusu haberde yer alan inceleme 2009 ve 2011 yılları arasındaki işlemlere ilişkin bir haber olup, https://www.ensonhaber.com/ tarafından yapılmış olan 12.05.2015 tarihli haber, tamamen aynı içerikle “Müfettişle Halay” başlığıyla bir başka gazetede 07.05.2012 tarihinde de yayımlanmıştır. Söz konusu 07.05.2012 tarihli habere yönelik tarafımızca Noter aracılığıyla tekzip gönderilerek kaldırılmıştır. Ancak tekzip göndererek kaldırılan işbu haber tamamen aynı olan bir içerikle 12.07.2015 tarihinde yeni bir habermiş gibi sunularak kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır.

Müvekkil,  2009 ve 2011 yılları arasındaki işlemlere yönelik yapmış olduğu inceleme sürecinde, 14 Nisan 2009 tarihinde kurulan Ataşehir Belediyesi’nin 05 Ocak 2012 tarihine kadar faaliyetleri ve çalışmaları tüm teferruatlarıyla incelenmiş ve özellikle basında yer alan imar ve kaçak yapı ile ilgili tespitler müvekkil tarafından tespit edilmiş olup, belediye yönetiminin işlem yapması sağlanmıştır.

Söz konusu yemeğin  müvekkilin yaptığı teftişle bir alakası yoktur. Müvekkil tarafından teftiş sonrasında yazılan rapor son derece kapsamlı olup, bütün ayrıntıya yer verilmiştir.

Haberde yer verilen bilirkişi raporunun da müvekkil ile ilgisi olmamasına rağmen Savcılığın dosyayı kapatmasına neden olan rapor müvekkil tarafından hazırlanmış gibi gerçeğe aykırı olarak haberde sunulmuştur. Küçük puntolarla yer verilen rapor içeriğine dikkat edilmesi halinde müvekkilin isminin geçmediği anlaşılmaktadır. Müvekkile ait olmayan rapor bile müvekkile aitmiş gibi açıkça resmi belgelere aykırı  haber yapmaktan kaçınılmamıştır. İddia edilen suça konu olayların aslının ortaya çıkarılması isteniliyorsa suç duyurusuna konu hazırlanan bilirkişi raporlarının ve soruşturmaların üzerine gidilmesi gerekmektedir. Konularla ilgili soruşturma yapmayan ve 4 yıl önce gerçekleşen teftiş gerçeğe aykırı bir şekilde gündeme getirilerek hedef saptırılmak istenmektedir.

12.07.2015 tarihinde yayımlanan basın ilke ve özgürlüğü ile alakası olmayan,  dürüstlüğe tamamen aykırı şekilde, müvekkilim hakkında gerçeğe aykırı yapılan bu haberi şiddetle reddettiğimizi,  haberin içeriğinin gerçek olmadığını, kamuoyu nezdinde doğruların açıklanması ve müvekkilimin bu haber nedeniyle şeref ve haysiyetinin uğradığı zararın azaltılması amacıyla cevap ve düzeltme yazısının yayımlanması zorunlu hale gelmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Atilla ŞAHİN Vekili

Av. Nilay CEVHEROĞLU

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın