28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kanser ve Madde Bağımlılığı Eğitimleri Devam Ediyor

Kanser ve Madde Bağımlılığı Eğitimleri Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından ortaklaşa “Kanser Farkındalık Eğitim Programı” ve “Madde Bağımlılığı Eğitimi” Beydağı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Özgür Özdemir, dünyada her yıl kanserde 5 milyon insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından “Halk Sağlığı Bilgilendirme Eğitim Programı” kapsamında “Kanser Farkındalık Eğitimi” ile “Madde Bağımlılığı Eğitimi” Beydağı Mahallesi’nde yapıldı. Programa konuşmacı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Özgür Özdemir ile Psikolog Hasan Doğan katıldı.  Vatandaşların ilgi gösterdiği eğitim programında konuşan ve dünyada her yıl 5 milyon insanın kanserden dolayı öldüğünü belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Özgür Özdemir, kanser hastalığının yüzde 90 çevresel, yüzde 10 oranında ise genetik faktörlerin  etkili olduğunu söyledi. Çevresel faktörlerin arasında tütün, alkol, obezite ve enfeksiyonların ilk sırada yer aldığını ifade eden Dr. Özdemir, “Dünyada her geçen gün daha fazla insan tütün ve tütün mamüllerine, hareketsiz yaşam tarzına ve yanlış beslenme gibi kanserin en önemli risk faktörlerine maruz kalmaktadır. Bu yanlış yaşam tarzına rağmen kanserden kurtulmak zor değil. Erken teşhis dediğimiz kontroller düzenli olarak yapılıyorsa tıbbi desteklerle bu hastalık yenilebilir” dedi.

Psikolog Hasan Doğan ise, madde bağımlılığı ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Madde bağımlılığının çok küçük yaşlara kadar indiğini belirten Doğan, madde bağımlılığının çocuklarda aile içinde yaşanan gerilimlerin ardından başladığını söyledi. Kötü sosyal hayat tarzının madde kullanımının bir başka unsuru olduğunu ifade eden Doğan, “Yaşadığınız yerde sosyal hayat eğer istediğiniz güvende değilse, mutlaka çocuklarınızı kontrol altında tutmalısınız. Bu durumu değiştirmek anne ve babanın en önemli görevlerinden biridir. Bunun içinde mutlaka çocuklarınızı spor, kültürel ve sanatsal kurslara gönderin. Buradaki sosyal hayat çocuklarınızı madde kullanımdan uzak tutacaktır” dedi.

kanser_madde_ba

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın