16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Karahan Tüneli Trafiğe Açıldı

Karahan Tüneli Trafiğe Açıldı

Malatya-Darende karayolu üzerindeki Karahan Tüneli, Ramazan Bayramı öncesi trafiğin rahatlatılması adına ulaşıma açıldı. 


Vali Toprak’ında katıldığı törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kurum yetkilileri ve belediye başkanları katıldı.


 2009 yılında başlanan 214 Milyon TL.- proje bedeli Çift tüplü ve 1600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli girişinde yetkililerden bilgi alan bakanlar ve Vali Toprak daha sonra araçlarla tünelden geçiş yaptı.


 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1600 metrelik Karahan Tüneli'nin 7 kilometrelik yan bağlantı yolları ile bugünden itibaren araç trafiğine açıldığını, Bölgede kış şartlarında kapanan yolları bu şekilde aşmış olacaklarını ifade ederek, “Ancak bugün yaptığımız, Karahan Tüneli'ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsinler diye hizmete açıyoruz. Sayın Başbakan ile birlikte daha sonra resmi açılışı yapılacaktır. İnsanların bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık” dedi.

 Malatya-Kayseri bağlantısını daha da hızlı hale getireceklerini söyleyen Bakan Arslan, “Dolayısıyla Doğu Batı aksında çok önemli bir güzergahı bugün ulaşıma açıyoruz”  diyerek, bir hafta sonra da Malatya-Sivas karayolunda bulunan Çebiş Tüneli'nin de bayram öncesi, Sarsap Tünelinin de 2 ay sonra ulaşıma açılacağını belirterek, “Malatya etrafındaki şehirlere daha hızlı bağlantı kurulması adına adeta tüneller şehri oluyor. Bu yatırımlarımızın devamı da gelecek, biz Malatya’yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz.” dedi.
 


 


BAKANLAR MALATYA VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ


 Karahan Tünelinin ulaşıma açılması sonrası Malatya Valiliğini ziyaret eden bakanları Vali Toprak ve Vali Yardımcıları karşıladı. Şeref Defterini imzalayan bakanlar Vali Toprak’la ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile birlikte fotoğraf çektirdi.


 Bakanlara hitaben konuşan Vali Toprak;” Öncelikle ilimize hoş geldiniz, bu gün Malatya’da sayın üç Bakanımız, Genel başkan yardımcımız, Milletvekilimizi ağırlıyoruz. Malatya olarak hakikaten önemli bir gündeyiz, teşrifiniz için tekrar çok teşekkür etmek istiyorum. Teşriflerinizle bu gün hep birlikte Karahan Tünelinin trafiğe açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Karahan Tüneli önemli bir tünel,  hakikaten Malatya’mıza, çevre illere ve ilçelerimize önemli bir katkı sağlayacak.


 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın ilimizde çok önemli projeleri yürüyor, onun için minnettarlığımızı ifade ederek sizlere tüm arkadaşlarımızla birlikte şükran duygularımızı arz ediyorum.” diyerek Malatya’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının uhdesinde yapılacak talepler konusunda da bilahare Bakan Arslan’ a bilgi sunacağını belirtti.


 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak 300’e yakın dersliğin yapımının 200 tane dersliğinde ihale çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek “Bu anlamda ilimize sunmuş olduğunuz imkânlar sebebi ile hem sayın bakanımız olarak sizlere hem de hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız hem Malatya’mızın hem ülkemizin bakanı, sayın bakanımızın varlığı bize güç veriyor, ilimizden yapılması gereken her türlü taleplerimizin Ankara’da elimiz, gözümüz, kulağımız oluyor, kendilerine de sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum.” diyerek Milletvekilleri ile, Yerel Yönetimler ile, Kamu kurum ve kuruluşları ile hükümetin sunduğu imkanları vatandaşlara daha iyi ulaşması adına hep birlikte gayret sarf ettiklerini belirtti.  


karahan_tuneli

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın