28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi Kurulması, Neden Birilerini Rahatsız Ediyor ?

Kayısı ve Ürün Geliştirme  Uygulama Araştırma Merkezi  Kurulması, Neden  Birilerini Rahatsız Ediyor ?

Rektör Prof. Dr. Karabulut 2018 yılı bitmeden müjdeyi verdi , Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kayısı ve ürün geliştirilmesi, araştırma ve proje geliştirilmesi amacıyla alt yapı hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı. Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi’nin (KAÜGEM)  kuruluşu için üniversite senatosunda kuruluş kararını aldıklarını ve çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı.

Çok değil yakın zamanda Kayısı Birliği tasfiye edilmişti.Kayısı birliği bitişini en iyi bilen şahsın köşe yazısı akıllarda soru işareti bıraktı.

Kayısı birliği yok edenler, kamuoyuna açıklama yapamayanlar kurulduğu günden beri birliğin içinde olan zat bugün bakıyoruz köşe yazısı ile KAÜGEM ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda ahkam kesiyorlar  kendince ders vermeye kalkıyor ,

İnönü üniversitesinde kurulması planlanan ancak bir türlü kurulamayan ! Kayısı araştırma merkezi ile ilgili akademik çalışmalar yapılması planlanan ve bir türlü hayata geçirilmemesi ile ilgili   tek satır eleştiri yapamayanlar , bugün KAÜGEM konusunda ahkam kesemez  yanlış hiç diyemez !

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde , Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi kuruluyor olması , Malatya için büyük şanstır.Kayısı katma değeri yüksek bir ürünken sadece çir olarak değerlendirilmesi basit ve ucuz bir iştir. Kayısı ve Ürün Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi kurulması kayısının değerine değer katacaktır.Merkezin kurulması birilerini rahatsız ediyor rahatsız olanlar Kayısı Birlik niçin tasfiye edildiğinin cevabını veremiyor , kayısı ile ilgili inovasyona çamur atmak bunu medya yoluyla servis etmek son derece yanlıştır.

Kayısı ile ilgili konuşması gereken en son kişi bu hakkı kendisinde nasıl görüyor ? Kayısı Birlik niçin kuruldu ? amaçlarına ulaştı mı ? 10 yıl gibi bir sürede neler yaptı ? ve niçin battı ? sen önce bunları bir açıkla gazeteci kimliğinle tasfiyenin  hesabını ver ! kurulduğu günden beri Almasulu’nun yanındaydın niye tasfiye edildi açıkla

Kayısı konusunda konuşması gereken akademisyenler çiftçiler ve iş adamları  varken birilerinin sesini kesip oturması gerekiyor .

Tek vukuatları bu değil , Toki de Basın mensupları için yapılan konutları başkalarına peşkeş çekenler hiç konuşmasın , Malatya kamuoyunu mesgul eden güncel olaylara  3 maymunu oynayanlar Malatyada her tarafı ele geçiren METÖ için tek satır eleştiri yapamayanlar kayisi için yapılacak akademisyen çalışmasına karşı çıkmaları , şov peşinde olmaları gündemde olmak istemeleri,  Malatyalı da karşılığı olmayan tiyatro oynamaları bitişleri’nin resmidir.

Turgay Simavi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın