19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kernek Külliyesi önünde açılan Pazar ilk haftada büyük ilgi gördü

Kernek Külliyesi önünde açılan Pazar ilk haftada büyük ilgi gördü

BATTALGAZİ’NİN KALBİ KADIN KOOPERATİFİ HANIMELİ PAZARI YENİDEN KAPILARINI AÇTI

Kadınlara güç katan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, vatandaşların doğal ve el emeği ürünlere ulaşımını sağlamak üzere kurduğu Hanımeli Pazarı’nı yeniden açtı. Kernek Külliyesi önünde açılan Pazar ilk haftada büyük ilgi gördü. Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Fahri Başkanı Yıldız Güder de ilk pazarı ziyaret ederek alışveriş yaptı. 

Üretimi güçlendirmek, kadınların iş hayatında yer alması ve Malatya’da ki vatandaşların doğal ve yöresel ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Hanımeli Pazarı yeniden kapılarını açtı. En son geçtiğimiz sonbaharda açılan ve mevsim şartları ile pandemi nedeniyle ara verilen Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Hanımeli Pazarı yeni yerinde vatandaşlarla buluştu. Kernek Külliyesi önünde kadınlar tarafından kurulan ilk Pazar oldukça ilgi gördü.

HER CUMA GÜNÜ KERNEK KÜLLÜYESİ ÖNÜNDE AÇILACAK

Hanımeli Pazarı’nda kadınların yaptığı el işlerinin yanı sıra ev ihtiyaçlarının karşılanabileceği ürünler ve doğal olarak tüketilebilecek gıda ürünleri yer alıyor. Bundan sonra her Cuma günü Kernek Külliyesi önünde açılacak olan pazarda Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel çocukların annelerinin de standı yer alıyor. Açılan stantları belediye başkan yardımcılarının eşleri ile beraber  ziyaret ederek destek veren Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Fahri Başkanı Yıldız Güder, herkesi Hanımeli Pazarına davet etti.

“HERKESİ HANIMELİ PAZARIMIZA BEKLİYORUZ”

Yıldız Güder, kadının üretimdeki öneminden bahsederken, “Kadın üretirse toplum gelişir, toplum gelişirse dünya değişir diyerek kurmuş olduğumuz kooperatifimizde biz geçtiğimiz aylarda bir Hanımeli Pazarı açmıştık. Hava şartları pandemiden dolayı ara vermiştik. Bugün tekrar hanımeli Pazarımızı açtık. Bugün özel bir mutluluğu da yaşıyoruz. Kurduğumuz Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi her geçen gün farklı projelerle gündeme geliyor. Bugün de Battalgazi Belediyemizin en güzide kurumlarından olan Engelsiz Yaşam Merkezimizdeki özel çocuklarımızın özel anneleriyle yaptığımız istişare sonrasında annelerim de pazarda stant açtı ve özel annelerimiz de satış yapıyor. Bugün pazarımızın ilk günü. Bundan sonraki süreçte her Cuma günü kadınlarımızın Hanımeli Pazarı’nı açıyoruz ve herkesi buraya bekliyoruz. Özellikle özel çocuklarımızın annelerinin yaptığı ürünleri almalarını ve annelerimize destek olmalarını istiyoruz.” dedi.

ÜRETİCİ KADINLAR PAZARDAN MEMNUN

Çocuğu Battalgazi Belediyesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören ve pazarda stant açan Kadriye Bektaş, “Engelsiz yaşam merkezi ailesiyiz. Oraya çocuklarımızı götürüyoruz eğitim alıyorlar. Havuzumuz, spor salonumuz, hobi bahçeleri var merkezde. Çocuklarımız orada güzel zaman geçiriyor. Hocalarımızda sağolsun bizlere çok yardım ediyorlar teşekkür ederiz. Bizler içinde belediyemizin açmış olduğu Hanımeli Pazarında bizede standt açtılar. Evde yaptığımız üretimlerimizin burada satışını yapıyoruz. Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nden Allah razı olsun.” derken, pazarda stant açan Zeynep Kırmalı, “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooparatifi’nin bize sunduğu imkan nedeniyle Osman Güder Başkanımıza ve değerli eşi Yıldız Hanıma çok çok teşekkür ederiz. Bizi mutfaktan çıkarıp çocuklarımızdan ayırmadan üretime katkı sunmamızı sağladılar. Bu fırsatı bize sundukları için sağolsunlar. Ürünlerimiz doğal, kendi evimiz, kendi mutfağımızda yaptığımız ürünlerimiz. Kernek Külliyesi önündeyiz aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Takıdan tutun çanta, giyecek, çocuk elbiseleri, yiyecek kadınlarımızın yaptığı el emeği göz nuru ürünler. Aynı zamanda engelsiz yaşam merkezindeki evlatlarımızın anneleri ile beraber gerçekleştirdiğimiz bir Pazar. Ürünlerimiz tamamen doğaldır. Kayısılı ekmeğimizi yaptık. Bu bir ilktir. Teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Stantta el emeği ürünü bulunan Nazlı Türk de “Battalgazi belediyesine teşekkür ederiz. Bütün Malatyalıların bizlere destek olup gelip burada alış veriş yapmalarını istiyoruz. Bebek yelekleri, bebek battaniyeleri, büyüklere hırka ve yelekler el işleri yapıyorum.”dedi. Züleyha Bozdağ da “Aşhan bacı bebeklerini yapıyoruz. Belediyemize ve belediye başkanımıza bizlere bu imkanı tanıdığı için teşekkür ederiz. Battalgazinin Kalbi Kadın Kooparatifimize de teşekkür ediyoruz. Bütün Malatya halkını buraya alış veriş için bekliyoruz. Bu bebeğin her şeyi bize ait. Kıyafetini, iç dolumunu, eşarbını, şapkasını hepsini kendimiz yapıyoruz. Hayalimizdeki bir figürü yapabiliyoruz, bir gelin, damat, köylü kızı isteğe görehepsini yapıyoruz.  Hepsi bizim el emeğimiz.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın