29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Keskin, “Taşımalı eğitim servisi yapan esnafın fiyat farkları ödenecek”

Keskin, “Taşımalı eğitim servisi yapan esnafın fiyat farkları ödenecek”

Keskin, “Taşımalı eğitim servisi yapan esnafın fiyat farkları ödenecek”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, taşımalı eğitim servisi yapan şoför esnafına akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle ortaya çıkan fiyat farkının bu ay ödeneceğini açıkladı. Keskin, akaryakıt fiyatlarının makul düzeye çekilmesinin de ekonomik istikrar için gerekli olduğunu kaydetti.

Keskin, Hekimhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Hekimhan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ayrı ayrı genel kurullarına katıldı. Keskin, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle ticari taşıma yapan tüm şoför esnafının büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Ulaşım ve taşıma sektörü sıkıntı yaşarsa bu durum tüm sektörlere olumsuz yansır. Ticari taşımacılık yapan esnafın ayakta kalması çok zor bir hale gelmiştir. Motorin 6-7 TL iken taşımalı eğitim ihalesine giren şoför esnafımız şu anda motorinin 16 TL olması nedeniyle büyük bir sıkıntı içine girmiştir. TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken öncülüğünde yaptığımız girişimler sonucunda akaryakıt fiyatındaki artıştan mağdur olan Taşımalı Eğitim Servisi yapan esnafımızın fiyat farkı bu ay içinde ödenecektir.” dedi.

Şoför esnafının MTV, araç muayene, zorunlu trafik sigortası ve kasko poliçelerini ödemekte güçlük çektiğini de belirten Keskin, “Hükümetimiz akaryakıtta ya ÖTV’yi kaldırmalı, yada KDV’yi kaldırmalı. Ekonomik istikrar için akaryakıt fiyatları makul düzeye çekilmeden piyasadaki ateş sönmez.” İfadelerini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın