28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kiraz ,“Yeni Köy Garajı Halka Alışamamış, Halk da Yeni Köy Garajına Alışamamış”

Kiraz ,“Yeni Köy Garajı Halka Alışamamış, Halk da Yeni Köy Garajına Alışamamış”

Kiraz ,“Yeni Köy Garajı Halka Alışamamış, Halk da Yeni Köy Garajına Alışamamış”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Yeni köy garajı öyle bir yere yapılmış ki ne şoför memnun ne esnaf memnun ne de köylü memnun. Kimsenin memnun olmadığı bir yerde bu işi diretmenin, uzatmanın bir anlamı yoktur” dedi.

Kiraz, Malatya’daki temasları kapsamında yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte Yeni Köy Garajını (Yeni İlçe Terminali) ziyaret ederek burada esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kendisine iletilen sorun ve istekleri dinleyen Kiraz, Yeni Köy Garajının halka, halkın da Yeni Köy Garajına alışamadığını ifade etti.

Kiraz, daha önce merkezde ve ulaşımı kolay olan garaja şuanda uzaklığından dolayı kimsenin uğramadığını belirterek, “Malatya merkezde ve ulaşımı kolay olan bir alan vardı. Bu alan birilerine peşkeş çekilmek istendi. Birileri için bu köy garajı bulunduğu yerden kaldırıldı. Eski köy garajının yerinde bir tane dürümcü faaliyet gösteriyor. Sadece bir tane dürümcü için mi köy garajını oradan kaldırdılar merak ediyoruz.  Yeni köy garajındaki tablo da şu şekilde; yeni köy garajı halka alışamamış, halk da yeni köy garajına alışamamış. Gidip baktığımızda ilçelerden gelen hiç kimse neredeyse köy garajına uğramıyor. Bu yüzden köy garajına gittiğimizde eskiden beri faaliyetleri yüksek olan esnaf şuan da batma noktasına gelmiş birçok esnafta iş yapamamaktan dolayı dükkânlarını kapatmış” diye konuştu.

Yeni Köy Garajının şuan ki konumundan kimsenin memnun olmadığını dile getiren Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çay ocakları, marketler, berberler, lokantalar, zirai ilaç malzemesi satan esnaflar iş yapamıyor. Günü geliyor siftah dahi yapamadan dükkanlarını kapatıyorlar. Bu kişilerin birçoğunun dükkânları kapalı durumda bulunuyor. Minibüsçü esnafı da çok zorda, yolcunun köy garajına gitmemesinden dertliler. Virüsten dolayı işleri ciddi anlamda düşmüştü. Şuanda da iş yapamıyorlar çünkü merkeze uzak bir yere insanlar gidip araca bineceklerine özel araçlarla ilçelerine ulaşım sağlıyorlar. Yeni köy garajı öyle bir yere yapılmış ki ne şoför memnun, ne esnaf memnun, ne de köylü memnun. Kimsenin memnun olmadığı bir yerde bu işi diretmenin, uzatmanın bir anlamı yoktur. Oradaki esnafları iflas ettirmeye kimsenin hakkı yok. Minibüs şoförlerinin canını bezdirmeye kimsenin hakkı yok. İlçelerine, köylerine dönen vatandaşları bu şekilde mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.”

“Ben yaptım oldu” mantığının hem esnaf hem de vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade eden Kiraz, “İlk garaj yapıldığında da açıklamalarımızı yaptık. Aradan 4 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen halen gittiğimizde bir tane vatandaşla karşılaşmıyoruz. Bir tek kişi garaja uğramıyor. Böyle bir ortamda garajın orada olmasında ısrarcı olmak bu kişilere ciddi bir zulümdür. Bir an önce garajın yerinin değiştirilmesi gerekiyor. Daha merkezi bir yere alınması gerekiyor. MAŞTİ ile ilgili söylemler var veya eski yeri gibi daha merkezi bir yer olması lazım. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Gördüğümüz tablo çok net; günler, aylar, yıllar geçse de maalesef garaj halka, halkta garaja alışamayacak.  Ben yaptım oldu mantığıyla hep hareket ettikleri için, bu garajda da ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmişler. Bu garajı oraya taşıyacaksan önce minibüsçüye soracaksın, köylüye soracaksın, esnafa soracaksın. Bunların onayladığı bir yere garajı yapman gerekiyor. Zararın neresinden dönersen kardır. Garajın doğru bir yere taşınması talebimizi bir kez daha yineliyor, yetkililere sesleniyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın