28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kızılay 149 Yaşında, Devletin Zirvesinden 149. Yıl Kutlaması

Kızılay 149 Yaşında, Devletin Zirvesinden 149. Yıl Kutlaması

11 Haziran tarihinde 149. yılını kutlayan Türk Kızılayı’na devletin zirvesinden bir kez daha destek geldi. Kutlama mesajlarıyla Kızılay’ın başarılı çalışmalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, hayırseverlerin Kızılay’a destek olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesajı

“Savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Türk Kızılayı bugün, sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan bir umut kapısı durumuna gelmiştir.

Yaşanan her afette, her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olan Türk Kızılayı, aziz milletimizin yardımseverliğinin, yüce gönüllülüğünün, merhametinin ve şefkat duygularının bir tezahürüdür.

Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında ihtiyaç sahiplerinin ve korunmasız insanların yüzünü güldüren Türk Kızılayı, özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır.

Türk Kızılayı’nın yardım için uzatılan ellerden mümkün olan en çoğunu tutabilmesinin, hayırseverlerin kendisine sağlayacağı destekle orantılı olduğu unutulmamalıdır.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyor, aziz milletimizi bir kez daha bu güzide kuruluşumuzu desteklemeye çağırıyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Mesajı

“Türk Kızılayı’nın 149. kuruluş yıldönümünü en samimi hislerimle kutluyorum.

Kızılay, rengine, diline, inancına bakmaksızın, dünyanın dört bir yanında insanların yardımına koşmaktadır. Kan tedariki başta olmak üzere, afetzedelerin acısını ve sıkıntısını gidermekte ve ihtiyaç sahiplerine cömertçe yardım eli uzatmaktadır. Başarıyla yürüttüğü insani yardım operasyonlarıyla bütün dünyanın takdirini kazanmaktadır.

Kızılay’ı desteklemek için maddi – manevi bütün imkânlarıyla seferber olan milletimiz, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki etmektedir.

Kızılay’ın insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine; vatandaşlarımızın kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay’ı desteklemeyi sürdüreceklerine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle Kızılay’ın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor bu güzide kurumumuzun tüm çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın