29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin açılışı gerçekleştirildi

‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin açılışı gerçekleştirildi

‘KÜÇÜK HAYALLER, BÜYÜK MUTLULUKLAR’ PROJESİNİN STARTI VERİLDİ

Battalgazi Belediyesi, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve MİAD Sevgi Evleri’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında, 79 çocuk hayallerini mektuplaştırdı.

Battalgazi Belediyesi, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve MİAD Sevgi Evleri’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin açılışı, Malatya Park AVM’de gerçekleştirildi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Yetimler Kervanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Abdulvahap Şerefhanlı, Muzaffer Karakuş, Battalgazi Belediyesi birim müdürleri, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, Yetimler Kervanı Derneği üyeleri ve davetliler katıldı. Yaşları 7 ila 12 arasında 79 çocuk hayallerini mektup satırlarına dökerken, çocukların hayalleri hayırsever işadamlarının katkıları ile proje kapsamında gerçekleştirilecek. Malatya Park AVM’de açılın stant ise, 3 Temmuz 2016 tarihine kadar açık kalacak. Projenin açılış konuşmasını yapan Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, projenin önemine dikkat çekerek, “Bu güzel çalışmaların içinde olmamız bizleri memnun etti. Ailelerimizle birlikte geldik. Başkanımıza bu tür proje için çok teşekkür ederim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise, “Koruma ve bakım altında bulunan çocuk ve gençlerimiz için böyle güzel bir faaliyetten dolayı burada olmaktan dolayı mutlu olduğumu bildirmek istiyorum. Bayramda çocuklarımıza küçük bir sevinç yaşatılacak. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, güzel bir projenin startını verdiklerini belirterek, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan Suzan hanım gerçekten güzel bir projeye imza attı, tebrik ederim. Küçük hayaller, büyük mutluluklar doğurur, olgusu içerisinde hareket ederek, özellikle Yetimler Kervanı Derneği’nden ve Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımızın hayallerini ve bizlerden olan beklentilerini belirtmek noktasında onlarla iletişim içerisine girdiler. Ve bu iletişim sonucu 79 mektup dairemize ulaştı. Çocuklarımız isteklerini, hayallerini yapmak istediklerini edebi bir hayal içerisinde  dizayn etmişler mektuplarda. Tabi dramatik metinlerde var onlardan etkilenmemek mümkün değil. Yetim olgusunun öksüz olgusunun anası ve babası olmayan olgusu içerisinde değerlendirmek doğru bir değerlendirme değildir. Yetim hakkı demek sadece anası babası olmayan yetim değildir. Eğer ki haksızlık karşısında hakkını arayamıyorsa o da yetimdir” ifadelerini kullandı. 

Devlet olgusunun önemine vurgu yapan Başkan Gürkan, “Tabi bizim burada amacımızda devlet ana, babadır. Devlet kimdir? Devlet, İl Müftüsüdür, Devlet, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürüdür, defterdardır. Devlet sivil toplum örgütüdür. Devlet şuurunu içerisinde taşıyan herkes devlettir. Biz bu duygu içerisinde Sevgi Evleri’nde Yetimler Kervanı Derneği ile ortaklaşa yaptığımız bu proje çerçevesi içerisinde küçük çocuklarımızın küçük hayallerini, işadamlarımızla ve hayırsever vatandaşlarımızla ve kurum ve kuruluşlarımızla onların hayallerini gerçekleştirme konusunda kendilerinin yazdıkları mektupları içeriğini yerine getirmek noktasında böyle bir proje gerçekleştirdiler. Bu projeyi düşünüp gerçekleştiren Suzan hanıma ve ekibe teşekkür ediyorum. Projenin  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile birlikte projenin startı verildi. Proje kapsamında çocukların mektuplarda dile getirdiği hayaller, hayırsever vatandaşların katkıları ile proje kapsamında Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilecek.

kucuk_hayaller_battalgazi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın