19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun

Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun

ÇOCUKLAR KUMBARAYI ÇOK SEVDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından “Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun” Projesi kapsamında 50 bin öğrenciye dağıtılan kumbaralar evlerde yerini aldı. Öğrenciler ebeveynlerinden aldıkları harçlıklarla kumbaralarını doldurmaya şimdiden başladı.

Begüm Kartal İlköğretim Okulunda okuyan Zeynep İkbal Çuğlan ve Elif Beyza Çuğlan kardeşler de kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla sevdikleri kitaplara kavuşmanın hayalini şimdiden kurmaya başladılar.

Çuğlan Kardeşler Kampanyayı Çok Sevdi

Begüm Kartal 4. Sınıf öğrencisi Zeynep İkbal Çuğlan, Okumayı çok seviyorum. En çok macera ve polisiye kitapları okumayı seviyorum. Bu kampanyayı düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kumbarasına kavuştuktan sonra babasından aldığı parayla kumbarasını doldurduğunu belirten 3. Sınıf öğrencisi Elif Beyza Çuğlan ise, ben de ablam gibi kitap okumayı seviyorum. Kumbarama her gün para atıyorum. Biriken paralar ile sevdiğim kitapları alacağım için çok mutluyum.

Akın: Kampanyanın amacı kitap sevgisi oluşturmak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın;Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun projesi ile öğrencilerimize kitap okuma bilincinin oluşturulmasını sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize kitap fuarı öncesi dağıttığımız kumbaralar ile fuar tarihine kadar harçlıklarında biriktirdikleri paralar ile sevdikleri kitapları alacaklar, aldıkları kitapları yazarlara imzalatma ve onlarla sohbet etme imkânı bulacaklar” dedi.

Akın, Fuarda çocukların ilgi ve isteklerine uygun kitap seçme olanağı sunacağız. 70 bin öğrencinin fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu kampanya ile en büyük amaçlarımızdan bir tanesi çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, geleceğimizin nesli olan çocuklarımızı kitaplar ile buluşturmak olduğunu belirti.

kumbara_malatya_nisan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın