20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kuzey Kıbrıs, DSÖ’ye “ortak üye” olabilir

Kuzey Kıbrıs, DSÖ’ye “ortak üye” olabilir

Kuzey Kıbrıs, DSÖ’ye “ortak üye” olabilir

KKTC YÖDAK Başkan Yardımcısı, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Dünya Sağlık Örgütü’nün anayasasında bulunan bir maddenin ülkemiz için kullanılabileceğini söyledi:

   Akademisyen, yazar Mehmet Hasgüler, Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) birçok ülke gibi Kuzey Kıbrıs’ın da “ortak üye” olabileceğini söyledi.

   Bu üyeliğin BM’ye üye bir ülkenin başvurusuyla sağlanabileceğini anlatan Hasgüler, bu konudaki çağrısını iletmek için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ABD Başkanı’na, Rusya Devlet Başkanı’na, İngiltere Başbakanı’na, TBMM’deki tüm muhalefet partilerine, KKTC Cumhurbaşkanı’na ve Rum Lidere mektuplar gönderdiğini belirtti.

   Ülke liderlerine mektuplarında, Dünya Sağlık Örgütü konusunda çağrıda bulunduğunu belirten Hasgüler, 1946’da kurulan DSÖ’nün Anayasası’nda üyelik ve ortak üyelik diye kavramlar olduğunu söyledi.

   Hasgüler, “ortak üyeliğin” uluslararası ilişkilerini kuramayan bölge ve bölge grubu ülkelere istinaden örgütün ortak üyelik verdiğine dikkat çekerek Koronavirüs gibi sağlık sorunlarının olduğu dönemlerde, Sağlık Bakanı’yla irtibata geçerek, evrensel standartları sağladıklarını belirtti.

   Hasgüler, “Bu ortak üyelik bize açık. BM üyesi bir ülke… Örneğin Türkiye Cumhuriyeti. Hemen başvuru yapıp, Kuzey Kıbrıs’ın ortak üyeliğini sağlayabilir. Bu acil durumdur” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın