28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Lastik mezarlığında dev yangın

Lastik mezarlığında dev yangın

Sabaha karşı çıkan yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok ancak bölgede gökyüzü siyah dumanlarla kaplı. Madrid ve Toledo kentlerinin itfaiye birimleri yangını söndürmeye çalışıyor, bölgede çok büyük duman bulutları oluştu. İtfaiye yerel saat ile 05.00’ten (TSİ 06.00) itibaren en üst düzey alarmda.

Madrid özerk yönetimi ve Toledo Belediyesinden yapılan açıklamalarda, dumandan etkilenmemeleri için bölge halkına evlerinden dışarıya çıkmamaları tavsiye edildi. A-4 otoyolu ve çevredeki yolları kullanan araç sürücülerinin ise pencereleri kapalı halde seyahat etmelerin iyi olacağı duyuruldu.

‘Avrupa’nın en büyük lastik mezarlığı’ olarak bilinen ve eski lastiklerin atıldığı 100 hektarlık alanda, yaklaşık 100 bin tondan fazla lastik bulunuyor.

Söz konusu alan, 2002 yılında Sesena Belediyesinin verdiği lisansla geri dönüşüm amaçlı, kullanılmış lastik toplama merkezi olarak özel bir firmaya tahsis edilmişti. Gerekli şartları yerine getirmeyerek çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 2009 yılında lisansı iptal edilen şirket, verdiği tüm taahhütlere rağmen 100 hektarlık alanda bulunan binlerce lastiği buradan toplatmadı.

KAYNAK : http://www.haber7.com/avrupa/haber/1947091-lastik-mezarliginda-dev-yangin?wr=1

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın