29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Lezzet Caddemizin Etkileyici Atmosferinde Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz

Lezzet Caddemizin Etkileyici Atmosferinde Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz

TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARI, ÖDÜL TÖRENLERİ VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

“Lezzet Caddemizin Etkileyici Atmosferinde Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çırmıktı Lezzet Caddesinde düzenleyeceğimiz ‘En İyi Kiraz’ ve ‘ En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ ve ‘Yöresel Kiraz Yaprağı Sarması’ Yarışması ödül töreninin yanı sıra mehteran takımı gösterileri, müzik dinletileri, fotoğraf sergisi ve tanıtım gezilerini içerisine alan kültürel etkinliklerle Yeşilyurt’un tanıtımına güçlü bir destek daha sağlayacağız.” diye konuştu.

Yeşilyurt’un kültürel, sanatsal ve tarihsel zenginliğini ön plana çıkartan yatırım alanlarıyla donatılan Çırmıktı Lezzet Caddesinin muhteşem atmosferinde misafirlerini ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Haziran Perşembe günü saat 19:30 ile 25 Haziran Cuma günü saat 16:00’da gerçekleşecek kültürel etkinliklerin başarıyla geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, etkinlikler için kent içinden ve kent dışından gelecek olan tüm misafirleri Yeşilyurt’un misafirperver hüviyetine yakışır şekilde ağırlayacaklarını ifade ederken, 25 Haziran Cuma günü saat 16:00’daki kortej yürüyüşüyle başlayacak olan ikinci gün etkinliklerinin hareketli ve renkli bir atmosferde geçeceğini ifade etti.

Konaklar, müzeler ve yöresel ürünlerin satış noktalarını içerisine Çırmıktı Lezzet Caddesinde ki etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin tarihi bölgelerinden Çırmıktı’nın tarihi, medeniyeti ve kültürünü ön plana çıkartan restorasyon projelerimizle etkileyici bir görüntüye ulaşan Lezzet Caddemizin tanıtımı amacıyla 25 Haziran Cuma günü saat 16:00’da İlçe Kaymakamlık Binamız önünde kortej yürüyüşümüzü başlatacağız. Mehteran takımı ile halk oyunları ekibimizin gösterileriyle renkli anlara sahne olacak kortej yürüyüşümüzün ardından davetlilerle birlikte fotoğraf sergimizin açılışını yapacağız. Çırmıktı Lezzet Caddemizde sona erecek olan kortej yürüyüşümüzden sonra aynı bölgede ‘En İyi Kiraz’ ve ‘ En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ ve ‘Yöresel Kiraz Yaprağı Sarması’ Yarışmamızın ödül törenini gerçekleştireceğiz. Yerel sanatçılarımızın katılımıyla düzenlenecek olan müzik dinletilerinden sonra hemşehrimiz TRT Sanatçısı Sayın Selahattin Alpay’da gelen davetlilere o güzel sesiyle güzel bir müzik dinletisinde bulunacak. Etkinliklere katılan tüm misafirlerimizle konaklarımızı ve müzelerimizi gezip, bölgenin gastronomisi, kültürü, meslekleri, kahvaltılıkları ve yöresel lezzetlerine ilişkin detaylı bilgilendirmelerde bulunacağız. Yeşilyurt’umuzun turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla baştan aşağıya yeniden düzenlediğimiz Çırmıktı Lezzet Caddemizde hemşehrilerimizle bir araya gelip, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde her anı heyecan dolu güzel bir etkinliğin altına imza atacağız.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kent protokolünün yanı sıra 35.Olağan Meclis Toplantısı için Malatya’ya gelecek olan Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ile 75’e yakın Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütleri Başkanları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının davet edildiği programlarla Yeşilyurt’un kültürel hayatına güzel bir katkı daha sunacaklarını sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın