16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Mabesem Atölyelerini Kardeş Sınıflar Gezdi

Mabesem Atölyelerini Kardeş Sınıflar Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM)’in ‘kardeş sınıf’ uygulaması devam ediyor. Uygulama kapsamında Sümer İlkokulu ve Şehit Öğretmen Elif Livan Anaokulu öğrencileri Sanat Galerisi’ni gezdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yürütülen MABESEM kursları, eğitim çağında bulunan her yaştaki öğrenciye önemli katkılar sunuyor.  Otizmin çeşitli aşamalarında bulunan küçük yaştaki özel öğrencilerin sosyalleşmelerinde önemli bir durak olan kardeş sınıf uygulaması, büyük ilgi görüyor. Özel öğrencilerin devam ettikleri okullarındaki sınıf arkadaşları, programlı olarak Sanat Galerisi’ni ziyaret ediyor. Bu kapsamda Sümer İlkokulu ve Şehit Öğretmen Elif Livan Anaokulu öğrencileri Sanat Galerisi’ne gelerek kurs atölyelerini gezdiler.

MABESEM Merkez Şubesi olarak hizmet veren Sanat Galerisi’ndeki Kil Şekillendirme ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu kurs atölyelerini gezen öğrenciler, keyifli vakit geçirdiler. Kurs etkinliklerini gerçekleştiren öğrenciler hem eğlendiler hem öğrendiler.

Daha önce Kil Şekillendirme Kursu ve Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu öğreticileri, özel öğrencilerin okullarını ziyaret ederek etkinlikler gerçekleştirmişlerdi.

Kil şekillendirme ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Grubu kurslarına katılan özel öğrencilerin okullarıyla yürütülen Kardeş sınıf uygulamasının yaygınlaştırılarak sürdürüleceği belirtildi.

DSC_6881

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın