29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Mahşerin 3 Atlısı…Sandıksızlar, Saadet  ve Hdp tabanı..!

Mahşerin 3 Atlısı…Sandıksızlar, Saadet  ve Hdp tabanı..!

Binde 1 lik dilimde başa baş çekişmenin olduğu ve kolay kolay tercih değişimine girilmeyeceği kanaati ile 23 haziran seçiminin belirleyici aktörlerinin öncelikle, %83 katılıma katılmayan seçmenler olduğunu bilen siyasi partiler çoktan işe gömüldüler bile..

Daha realist bir yaklaşımla ve salonlardan çıkıp mahalleye inen bir perspektifle bu seçimin ele alındığını görüyoruz aynı zamanda..

8 yıl aradan sonra, abdullah öcalanın avukatlarıyla görüşmesinin, yüksek seçim kurulunun İstanbul seçimlerinin yenilenme kararıyla aynı güne denk gelmesiyle zuhur eden ve devamında, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde %1 ler düzeyinde ancak taban bulabilmiş ana muhalefet partisine verilen hdp oylarının aslında sosyolojik zeminde sağlam bir dayanağının  olmadığını, hem abdullah öcalanın, hem nurettin demirtaş ve bir kısım hdp vekilinin beyan etmesi akabinde, hdp üst yönetiminde ardı ardına gelen ve  her iki partiye de mesaj yüklü beyanlar ile diyaloğ arayışı açıkça ifade olunmuştur.

Pkk urundan bir türlü kurtulamayan hdp tabanının, pkk yönetimine inat bu ülkenin insanlarıyla kucaklaşabilmesinin fırsatlarından biri  23 hazirandır..!!!

Hdp tabanından gelecek her bir oy, bu seçimin kaderini çarpan 2 olarak etkileyecek görünüyor.

Sol partilerin teker teker adaylarını çekip chp de birleştiği bir aşamada, Saadet Partisinin alacağı rol, 40 yılda bir gelen bir fırsatı da gözler önüne seriyor.

Saadetin, yaşanan onca sıkıntıya ve ayrılıklara rağmen, gelinen bu aşamada, istişareler neticesinde bu ülkenin sair ekseriyetiyle barışması ve onların gönlüne girmesi için altın bir fırsat doğmuştur.

Gönül ister ki her iki tarafın da sorumluluk alıp adım atmalarıdır. Öyle ki, Saadet genel merkezi, mümkün olmazsa, il başkanlığı, o da mümkün olmazsa ilçe başkanlıklarına kadar talepkar tavır ve kardeşane el uzatımını, Saadet tabanının çok değerli bulacağına inanıyorum..

Şayet adaydan yana böyle bir adım olmasa dahi Saadet Partisinin koşulsuz ve şartsız vereceği destek ile bu ülkedeki her iki kişiden birinin gönlüne gireceğini bilmesi önemlidir.

Bugün veya yarın Chp tabanından Saadete oy kayması beklenmediğine göre, aynı değerlere inanan dünün küskün kardeşlerinden her kim gayret sarf ederse, bu onun hanesine altın harflerle yazılacaktır.

                                                                                                                                                      Eyüphan Korkmaz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın