28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Asayiş Bülteni Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar 02 Haziran 2021

Malatya Asayiş Bülteni Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar 02 Haziran 2021

31.05.2021 günü meydana gelen Nitelikli Hırsızlık konusun Müştekisi M. B. A.; arkadaşı E. D. ve M. A. ile Akpınar Mahallesindeki ikametinde bulunduğunu, sabah eşyalarını kontrol ettiğinde cep telefonu, kehribar tesbihi, 3.500 TL sanal parasının, 2 adet parfümünün ve 1 adet üst eşofmanın olmadığını toplamda 10.000 TL maddi zararının olduğunu fark etmesi üzerine E.D. isimli şahsın iş yerine gittiğini şahsın belinde silah bulunduğunu ve kendisini itekleyerek bahsi geçen eşyaları vermediğini bu nedenle şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir. Şüpheliler Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğince yapılan kapsamlı çalışmalarda yakalanmış, gereği için ilgili birime teslim edilmiştir.

      Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;

  • 2 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet tüfek, 30 adet fişek, 230 adet uyuşturucu hap, 7.56 gr Metanfetamin ve 13 gr esrar ele geçirilmiştir.
  • Ticari taksi şoförü Müşteki Ş.D. isimli şahıs itfaiye civarında bir müşteri alır müşteri Orduzu kaldırım bölgesi gelincik tepesi’ne gideceğini söyler Orduzu mevkiine geldiklerinde şüpheli taksicinin boğazına bıçak dayamak suretiyle 100 TL parasını ve cep telefonunu gasp ederek araçtan kaçarak uzaklaşır. Ekiplerimizin çevrede yapılan çalışma neticesinde güvenlik kameralarının incelemesi neticesinde şüpheli Y. M. tespit edilerek yakalanmış olup bahse konu gasp edilen cep telefonu ve 100 TL elde edilerek konuyla ilgili gerekli tahkikata başlanılmıştır.
  • Sancaktar Mahallesinde bir inşaattan 30 su saati, 7 adet kalorifer petek kollektörü, 4 adet cifli batarya musluk, 150 metre bakır kablonun kilitli depo kısmından çalınması olayıyla ilgili yapılan kapsamlı kamera çalışmaları sonucunda 2 şüpheli şahıs tespit edilmiş. B. G., Taştepe caddesi üzerinde yakalanmış ayrıca şahsın yapılan GBT sorgusunda YARALAMA suçundan arandığı tespit edilmiştir. B. İ. isimli şahıs ise Orduzu bölgesinde yapılan çalışma neticesinde yakalanmış ve her iki şahıs tutuklanmıştır.
  • Polis kantini arkasında boş vaziyette bulunan polis lojmanları içinde Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan kalorifer peteklerini araca yükleyen 4 şahıs kantin görevlilerince fark edilir ve olay yerine intikal eden ekiplerce şüpheli şahıslar suç üstü yakalanır. 15 adet kalorifer peteği ve 25 adet kalorifer borusu muhafaza altına alınır adli mercilere sevk edilen 4 şahıs tutuklanmıştır.
  • Cirikpınar Mahallesinde durdurulan araç içerisinde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen küp şeklinde kapağı hac işareti olan içerisinde şarap bulunan obje elde edilmiş ve araç içerisinde bulunan 3 şahıs KOM Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
  • Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesince Kasten öldürme suçundan 14 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunan A. T. K. isimli şahıs yakalanmış konunun gereği yapılmıştır.
  • Müşteki Y. E. Ş., şüpheli M. T. ile Paşaköşkü istikametine gittikleri esnada Şüpheli kendisinden mesaj atmak için telefonunu istediğini telefonu verdikten sonra şahsın araca bindiğini fark edince aracın cam kısmına asıldığını yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra camını bıraktığını beyan etmesi üzerine konuyla ilgili yapılan çalışmada şüpheli suça konu olan cep telefonu ile birlikte yakalanmış gerekli tahkikat başlatılmıştır.
  • Sivas Caddesi üzerinde durdurulan plakasız kırmızı renkli motosikletin yapılan kontrollerinde şase ve motor numarası olmadığı ayrıca sürücüsü İ. B. isimli şahsın sürücüsü belgesi olmadığı anlaşılmış toplamda 3.012 TL trafik cezası uygulanmış motosiklet otoparka çekilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın