28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Asayiş Bülteni Günlük Olaylar 9 Eylül 2021

Malatya Asayiş Bülteni Günlük Olaylar 9 Eylül 2021

BASIN BÜLTENİ

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

  • 1 adet tüfek, 2 adet kurusıkı, 4 adet kesici alet, 0.53gr Esrar, 182 adet uyuşturucu hap ve 2,50 gr Metamfetamin ele geçirilmiştir.
  • Turgut Temelli Caddesinde çevreye rahatsızlık veren abartı eksozlu motosiklete trafik yönünden 5.314 TL para cezası uygulanmıştır.
  • Müşteki Y. S. Paşaköşkü Mahallesindeki ikametinde eşi S. S. ile tartıştığını akabinde eşinin elinde bulunan kesici aletle kendisini sol karın bölgesinden ve sol el parmaklarından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaraladığını beyan eder, şüpheli suç aletiyle birlikte yakalanmış tahkikata başlanmıştır.
  • Hayvan pazarında bulunan Müşteki 7 şahıs daha önceden hayvan alıp sattıkları müşterileri İ. B. ve N. I’nın Kurban bayramında satmak üzere kendilerinden kurbanlık hayvan aldıklarını ücretlerini de Kurban Bayramından sonra kendilerine vereceklerini, müştekilerinde bu şahısları daha önceden bu işi yaptıklarını bildikleri için şüpheli şahıslara güvenerek herhangi bir senet veya sözleşme imzalamadan satış işlemini yaptıklarını, ancak bu tarihe kadar paralarını kendilerine vermediklerini maddi zararların 220.000 TL civarında olduğunu beyan etmiş, tahkikata başlanmıştır.
  • Çavuşoğlu Mahallesi Buhara Caddesi üzerinde plakasız park halinde duran motosikletin şase ve motor numarasından yapılan sorgulamasında güveni kötüye kullanmak suretiyle çalıntı kaydı olduğu anlaşılmış. Bahse konu motosiklet müştekisine teslim edilmiştir. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
  • İzzetiye Mahallesinde bir Kafe de meydana gelen ateşli silahla yaralama olayının (Müşteki Ş.D.nin Sol omuz kısmında giriş çıkış mevcut, hayati tehlikesi yok, Müşteki M.P.nin Sırt kısmından nüve parçası olduğu değerlendirilen giriş mevcut, hayati tehlikesi yok) Firari Şüphelileri olan M. İ. A. ve Ş. Ö. yapılan çalışmalar neticesi yakalanmış, adli mercilere sevk edilen M. İ. A. savcılıkça serbest kalmış Ş. Ö. ise tutuklanmıştır.
  • Hıroğlu Mahallesinde müşteki ikametinde bulunduğu esnada ev telefonundan kendisini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile ikametinde bulunan ziynet eşyalarını (3 adet toplamda 120 gr bilezik, 1 adet yüzük, 1 adet yarım altın, 1 adet çeyrek altın) ikamete gelen şüpheli şahsa elden teslim eder. Müşteki yakınlarına konu ile ilgili bilgi verdiğinde dolandırıldığını anlar. Konu ile ilgili tahkikata başlanmıştır.
  • İlimizde meydana gelen 1. Olayda şüpheliler müşteki K.S.ye ait hesap numaraları kullanarak İnternette satılık ilanı olan bir aracı şüpheliler kendi araçları olarak söyleyerek 143.000 TL dolandırıcılık olayını gerçekleştirmiş.
  1. Olayda şüpheli şahıslar müşteki E.K.ya 2.000 TL para verme vaadiyle bankalardan kendi adına hesap açmasını istemiş. Müştekiye güven vererek şahsa hesap numarası açtırmak suretiyle başka illerde de dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edilmiş.

Bahse konu 2 dolandırıcılık olayı ile ilgili; M. B., R. G., H. A. ve R. A. isimli şahıslar ekiplerimizce yakalanmış ve mahkemece adli kontrol ile serbest kalmıştır.

  • Orduzu Mahallesinde bir iş yeri içerisinde bir adet SİGARAMATİK tabir edilen 1072 SKM kapsamındaki cihaz görülmüş cihaz muhafaza altına alınmış, şüpheli hakkında 1072 SKM suçundan adli tahkikata başlanmıştır.

                     Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın