28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Baro Başkanı Enver Han’ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Malatya Baro Başkanı Enver Han’ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

07 Mart 2017 Pazartesi günü  Bursa’nın İnögöl İlçesi yakınlarında, Anakara’daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal-Sen üyesi işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 7 kadın, yaşanan elim kazada hayatını kaybetmiş, 34 kişide yaralanmıştır.Yaşadığımız bu derin üzüntüyle, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,yaralılara da acil şifalar dileriz.

8 Mart kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve hayatın her alanında yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik önerilerinin güçlü bir şekilde dile getirildiği gün olarak kabul edilmiştir.

Toplumun yapısını güçlendiren,  şekillendiren,  aile birliğinin önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan fedakârlığı, sevecenliği,  çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma   önemli katkılar sunan kadınlarımızdır.Ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu Ülkemizde ve Dünyada, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızı hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek sevindiricidir.

Medeni Kanun'un kabulü ve 1934 yılında seçme-seçilme hakkının birçok ülkeden önce tanınmasıyla, ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Günümüzde kadınlar her alanda söz sahibidir ve başarılarını hayatında da göstermektedirler.”

Kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunabilir, pozitif ayrımcılığı en iyi şekilde uygulayabilirsek, millet olarak o oranda güç kazanırız. Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabiliriz. Bunu tam anlamıyla sağlamak için de toplumun tüm kesimlerinin katkı sağlaması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü saygıyla, yürekten kutluyorum.

                              ENVER HAN

                            BARO BAŞKANI

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın