28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı,yangın ile ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı,yangın ile ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

YANGIN ÖNCESİ ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER ANLATILDI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ YANGIN EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, resmi kurumlarla birlikte okullarda, fabrikalarda ve özel iş yerlerinde yangın ile ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Malatya genelinde başlatılan eğitim seferberliği çalışmaları kapsamında yangın eğitimi başta olmak üzere kazalarda ve doğal afetlerde alınması gereken tedbirler anlatılarak uygulamalı tatbikatlar yapılıyor.

Yangın ve doğal afetlerle ilgili eğitimleri fabrika olarak her yıl düzenlediklerini söyleyen Baykan Denim Sürdürülebilirlik Departmanı çalışanı Betül Uçkaç , “Firmamızda yılda iki kez yangın tatbikatı yapıyoruz. İtfaiye Daire Başkanlığına dilekçe vererek hem gündüz hem de gece vardiyasında eğitimler vererek tatbikatlar yapıyoruz” dedi.

Eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Seyfullah Soylu, “ İtfaiye personelleri olarak bizlerin birinci önceliği yangınları söndürmek. Yangınların devamında trafik kazaları, sel, deprem ve doğal afetler. Bunlara benzer birçok görevlere gitmekteyiz. Özellikle insanların toplu olarak yaşadıkları yerlerde güvenlik sorunları vardır. İnsanların toplu olarak çalıştıkları fabrikalarda yılda iki defa bir haberli bir de habersiz olmak üzere 28681 sayılı madde gereği ikaz, alarm ve deprem tahliye eğitimlerini yapıyoruz. İtfaiye Daire Başkanlığımızda Önlem Denetim Şube Müdürlüğümüz ve Müdahale Şube Müdürlüğümüz var. Önlem Denetim Şube Müdürlüğümüz yangın olayı gerçekleşmeden önce alınması gereken tedbirlerle alakalı tedbirleri aldırırlar ve birim olarak bakıldığında eğitim birimimiz buna dâhildir. Bizler, resmi dairelerde, iş yerlerinde, okullarda, sitelerde toplu olarak insanların yoğun olduğu yerlerde olası kazalarda doğru zamanlarda doğru müdahaleleri sağlamak üzere bilinçlendirme eğitimleri yapmaktayız. Eğitimler için şu anda yoğun bir talep var. Fabrikalar eğitimlerle alakalı bizlere taleplerini iletiyorlar. Bizlerde karşılıklı olarak gün ve zaman belirleyerek ilk önce tahliye, tahliye sonrasında yangınla alakalı eğitimlerle uygulamalı eğitimler veriyoruz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın