28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Gürkan’ı ziyaret etti.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Gürkan’ı ziyaret etti.

MALATYA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ ONHAN, BAŞKAN GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, iki kurum arasında yapılan ortak çalışmalar ve çevre bilinci konuşuldu.

 

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, beraberinde Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Serkan Hangün, ÇED ve Çevre İzinlerinden Sorumlu Şube Müdürü İbrahim Karaca ve kurum yetkilileri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla yapılan etkinliklere verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, kurumlar arası yapılan ortak faaliyetlere dikkat çekerek, “Battalgazi Belediyemiz ile birlikte Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak ortak programlar hazırladık. Bu programlarımızı gerçekleştirdik. Tabi bunda temel amacımız özellikle çocuklarımıza, öğrencilerimize çevre bilincinin yerleşmesini temin etmek, Malatya’nın temel çevre sorunlarına dikkat çekebilmek ve çözüm önerilerini tartışabilmekti. Bu amaçla Battalgazi Belediyesi olarak göstermiş olduğunuz ilgiden, alakadan, katkıdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Malatya’mız gerçekten birçok ilden şanslı durumda. Çevresel sorunlarının tamamına yakınını çözmüş durumda bir il. Bu açıdan şanslıyız. Tabi en büyük gayret yerel yöneticilerimizin. Bu anlamda da katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “5 Haziranda bir program düzenlendi o program çerçevesinde slogan yarışmaları da yapıldı. Slogan birincileri olan arkadaşlarımıza da belediyemizce de ödül verildi.  Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğümüzün çevreye olan duyarlılığı yadsınamaz bir gerçek. Bu anlamda duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de belediye olarak daha yaşanılabilir, çağdaş, modern bir şehircilik anlayışının, şehir sakinlerine ve sahiplerine sunma noktasında temel görevimiz var. Bu görev çerçevesi içerisinde biz hem çevrenin korunması, temiz tutulması noktasındaki hassasiyetimiz, hem de çevrede yeşilin korunması noktasında hakikaten belediye olarak önemli adımlar atıyoruz. Bunların başında özellikle Yeşil Kuşak diye tabir ettiğimiz şehrin merkezine şehir parkı olabilecek 200 dönümlük bir alanda okulların başka yerlere taşınarak, o alanların şehrin akciğeri olması noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan İspendere şifalı sularımızın olduğu o bölgede yine 1200 dönüm alanı ağaçlandırma ve 100 dönümlük alan içerisine sosyal tesis ve regreasyon alanlarının oluşturulması noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan Orduzu Çınar Park’taki çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Hem çevrenin korunması noktasında, hem semt parklarının yapılması noktasında, hem de çevrenin temiz tutulması noktasında, belediye olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bu anlamda kamu kuruluşlarıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze, diğer kamu kuruluşlarımıza belediyelerimizin ortak çalışması takdire şayandır. Bu çalışmaların hem belediyemize, hem ilgili kurumlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarının da devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere verdiği destekten dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür plaket verdi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın