16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da AKP, AK partiye karşı. ANALİZ

Malatya’da AKP, AK partiye karşı. ANALİZ

31 mart yerel seçimlerinde Ak parti Büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan’ a METÖ ( Menfaat Terör Örgütü ) yandaşları karşı çıkmaktadır.Bunun nedeni ,malum yapı Selahattin Gürkan’ın önünü keserek başarısız olması için mücadele vermektedir. Mevcut belediyelerde var olan yolsuzlukların ortaya çıkarılmasını engellemek için,sistemli bir karalama kampanyası devam etmektedir.

24 haziran seçimlerinde ilimizde 480.000 oy kullanılmış .Ak parti 260.000,MHP 80.000,Diğer partiler 141.000 oy almıştı.Bu durumda MHP Malatya da kilit parti konumundadır. MHP’nin destek vermeyeceği bir Selahattin Gürkan ,malum yapının AK parti içinde yön değiştirerek oyları ile Selahattin Gürkan’ı başarısız çıkarmaya çalışacaktır.Hatta şimdiden bir Stk başkanı, AK parti MHP ittifakını sabote etmeye başlamıştır.

Bu durumda MHP’siz bir Selahattin Gürkan, başarısız olacaktır.Malum yapı ve yandaşlarının 2014 yılında da ,Battalgazi bölgesinde AK partiye başkaldırdığını dikkate aldığımızda,MHP’nin büyükşehirde aday çıkarmadığı bir süreçte,AKP-MHP ittifakı için merkez ilçelerden birisinin MHP’ye verilmesi oldukça önem arzetmektedir.Hatta malum yapının Battalgazi bölgesinde güçlü olması sebebiyle ,Cumhur ittifakının Battalgazi ilçesinde MHP adayının desteklenmesi gerekmektedir.
Unutmamak gerekir ki,MHP bu ülkenin 57. alayıdır.

Turgay Simavi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın