29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 34 Yaşında

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 34 Yaşında

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2 Kasım 2014 tarihi itibariyle 33 yaşını doldurarak 34 Yaşına giriyor. MGC Başkanı Vahap Güner “rahmetli başkanımız Haydar Karaduman ile birlikte kurduğumuz Cemiyetimiz, 33 yılı başarıyla geride bırakmıştır” dedi.

Malatya’da 2 Kasım 1989 Yılında kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyeti, çok sayıda etkinlik ve projeyi gerçekleştirmeyi başardı. Çok sayıda ödül töreni, konferans, panel, Araştırma Gezileri, kurs ve seminerleri gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti konut projesini de hayata geçirdi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bölgede en etkin cemiyetler arasında yer alıyor. Malatya’da en çok üyeye sahip olan Gazeteciler Cemiyeti ayrıca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun kurucuları arasında yer alıyor.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Haydar Karaduman’ın vefat etmesiyle görevi devir alan MGC Başkanı Vahap Güner, “33 yılı geride bırakırken çok sayıda arkadaşımız vefat ettiler. Başta Haydar Karaduman olmak üzere, Raşit Kısacık, Erhan Kırçuval, Şerafettin Özhan, Mehmet Gülseren, Mehmet Ali Cengiz, Hüseyin Gümüş, Lütfi Karayılmaz, Ramazan Kölük, Sabri Kelemeroğlu, Bahattin Erdem, M.Şenol Yalvaç, Hayrettin Abacı, Murat Çelik gibi arkadaşlarımız rahmetli oldular. Onları bugün 34 yılımıza girerken saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 34 Yıl içerisinde Cemiyet olarak meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil ettik ve Cemiyetimizin hazırladığı projeler Türkiye çapında değer ve önem görmüştür. Yanı yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olmuştur. Seminerler, Ödül törenleri, konferans ve paneller, Konut projesi, Gazetecilerin örgütlenmesi, Basın Kanununda belirtilen haklardan yararlanması için Cemiyetimiz mensupları için her zaman üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

MGC MALATYA’DA TARİH YAZDI

 

MGC Başkanı Vahap Güner şöyle konuştu

“34 Yılık geçmişiyle Malatya da tarih yazan Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugün itibariyle 9 Federasyon ve 81 İl Cemiyetinin bir araya gelmesiyle oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda Yönetim Kurulu üyesi olarak, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunda Başkan Vekili olarak, TSYD Malatya Temsilciliği ve Medya-İş Malatya Temsilciliğiyle Türkiye’de en üst düzeyde temsil edilmektedir. Son olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Şubesini kurmak içinde çalışmalarımız başlamıştır. Ankara, İzmir ve İstanbul’da hangi basın kuruluşları var ise Malatya’da da o kuruluşları hayata geçirmek Malatya Gazeteciler Cemiyetinin görevi olmuştur. Pandemi sürecinden başlayarak gazetecilerin sorunlarının çözülmesi konusunda da elimizden gelen gayreti gösterdik.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın