28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Güney Kuşak Yolunda çalışmalar devam ediyor

Malatya Güney Kuşak Yolunda çalışmalar devam ediyor

ETAPLAR HALİNDE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR BİR BİR TAMAMLANIYOR

Malatya’nın güneyindeki şehirleşmeye paralel olarak, kent içi ulaşımda trafiği önemli derecede rahatlatacak olan Güney Kuşak Yolu projesinin önemli bir kısmında çalışmalar son aşamaya getirildi.

Çevre yolu Hava Lojmanları kavşağından başlayıp, Çöşnük Kavşağı’nda biten 10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak Yolu’nun Kernek ve Fırat Mahallelerinden geçen bölümünde devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı.

TOKİ tarafından Yamaç ve Fırat Mahallelerinde yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Güney Kuşak Yolu Yusuf Özal Caddesiyle birleşti. Yüklenici firma, Kernek Şelalesi’nin bulunduğu bölgede kazı çalışmaları ile yolun genelinde perde duvar çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, 10 kilometrelik Güney Kuşak yolunun bugüne kadar 5.5 kilometresini tamamlamıştı. Yolun geçtiği Fahri Kayahan Bulvarı’nı cazibe merkezine dönüştüren Büyükşehir, yolun Aşağıbağlar ve Cemal Gürsel Mahallesi bölümünde ise Derme Suyu projesini hayata geçirmişti. İlk etapta 800 metrelik bölümü yapılan Derme Suyu projesinin kalan bölümleri de etaplar halinde yapılacak.

Bölgede devam eden çalışmalar sırasında TOKİ ile birlikte hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yine planlamalar sonucunda Beydağı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede yeni yol açma çalışmaları da yapıyor.

Bölgede artacak olan nüfusu göz önünde bulunduran Büyükşehir bu kapsamda daha önce planlanan yeni yol açma çalışmalarını da bir bir hayata geçirirken, Güney Kuşak yolunun geçtiği bazı yollarda ise düzenleme ve yenileme çalışmaları yapıyor. Güney Kuşak yolunun önemli parçalarından biri olan Yusuf Özal Caddesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapan Büyükşehir, düzenleme çalışmalarını sonbahar aylarında tamamlayacak.

guney_cevre_yolu 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın