29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya İl Müftüsü Çimen, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ Kampanyası Kapsamında Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

Malatya İl Müftüsü Çimen, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ Kampanyası Kapsamında Başkan Gürkan’ı Ziyaret Etti

BAŞKAN GÜRKAN, “EMRİNE GİRECEĞİNİZ TEK KİTAP KUR’AN-I KERİM’DİR”

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube yöneticileri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Hediyem Kur'an Olsun’ kampanyası kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, kampanya kapsamında yürütülen faaliyetler konuşuldu.

 

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, beraberinde Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube yöneticileri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Hediyem Kur'an Olsun’ kampanyası hakkında bilgiler vererek, “Kısa bir süre önce ‘Okuyan Şehir Malatya’dan Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası sayın Valimizin verdiği start ile başlamıştı. Bu kampanya Türkiye Diyanet Vakfımızın ülkemizde ve dünya çapında yürüttüğü hayırlı hizmetlerde en önde geleni, en göze çarpanı. Ülkemizde ve ülkemizin dışında Kur’an ulaşmayan, Kur’an olmayan yer kalmasın düşüncesiyle Türkiye Diyanet Vakfı bu kampanyayı başlatmıştı. Uzun soluklu bir kampanya. Bizde Malatya olarak ilimizde hızlandırmak, vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla gündemde tutuyoruz. Valimizin startıyla başlayan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beyefendinin makamındayız. Bu kampanya desteklerini istemek üzere geldik. Başkanımızın Battalgazi’mizde bu tarihi şehrimizde, tarihi ve kültürel hizmetlerini, cami ve Kur’an Kursları konusundaki sıcak ilgisini biz biliyoruz. Teşekkür ediyoruz. Başkanımızın bu hizmetlerinin yanında da ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına desteklerinin olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, kampanyanın önemine dikkat çekerek, “Hakikaten güzel bir proje başlatmışlar. Bu kampanya için teşekkür ediyorum. Netice itibariyle ‘Okuyan Şehir Malatya’da’ Kur’an’ın ilk emri olan ‘Oku, Yaratan Allah’ın adıyla oku’ ifadesinden yola çıkarak, Kur’an okumanın ve okunmayan yerlere ulaştırma noktasında böyle bir proje geliştirmişler. Bu konuda başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Müftümüze ve Vakıf Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Malatya okuyan bir şehirdir. Evliya Çelebi’nin dediği gibi ‘Seçkin insanların yaşadığı bir şehirdir’. Bu yerde bende bir eğitimci olarak özellikle insanlara önerdiğimiz kitaplarda, kitapları okuyun ama onları zihninizde mecz edin. Kitapların egemenliğine girmeyin siz o kitapları alın kendi fikrinizi o doğrultu da oluşturun. Emrine gireceğiniz ve teslim olacağınız tek bir kitap vardır. O da Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerin’de insanların hayatıyla özdeş olarak ve Kur’an-i bir hayat yaşama noktasında, insanlarımızı yetiştirme anlamında, Kur’an’ın gerek yurt içinde, gerek yurt dışındaki yerlere muhakkak ki ulaşması gerekir. Sayın Müftümüz de yapmış olduğu bu çalışmalarda sanıyorum 72 bin Kur’an-ı Kerim’in dağıtılması düşünülüyor. Gerek Cezaevlerine, gerekse bu zamana kadar ulaştırılmamış olan yerlere ulaştırılma hedeflenmektedir. Yurt dışında ise yüzün üzerinde dile çevrilerek Kur’an-ı Kerimi ulaştırma hedefleniyor. Bu anlamda emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Ziyaret sonrası İl Müftüsü Çimen, Başkan Gürkan’a kampanya kapsamında Kur’anı Kerim hediye etti.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın