29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya İtfaiye Personeline Dalgıçlık Eğitimi

Malatya İtfaiye Personeline Dalgıçlık Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi’nin personele yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor

Hızlı, kaliteli ve güler yüzlü hizmet verilmesi amacıyla personele yönelik eğitim çalışmalarına büyük önem veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye personeline yönelik Dalgıçlık Eğitimi düzenliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; SODES kapsamında Malatya Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Boğulmama Bilinci ve Su Dünyası’ projesi kapsamında düzenlenen Dalgıçlık Eğitimi’ne, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde 14 personel katılıyor.

Eğitimin ikinci aşaması Muğla’da yapılacak

Malatya’da yapılan Dalgıçlık Eğitimi, Mayıs ayında Muğla’da yapılacak olan ikinci kademe eğitimle devam edecek. Dalgıçlık Eğitimi’nin ardından ise aynı personeller bu kez bronz ve gümüş cankurtaran eğitimi alacaklar.

Etrafı baraj ve göletlerle çevrili olan Malatya’da, özellikle yaz aylarında yaşanan boğulma olaylarının önüne geçilmesi bakımından projenin gerek eğitim, gerekse de malzeme bakımından önemli faydalarının olduğu kaydedildi.

Öğrencilere yönelik seminerler düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından personel eğitiminin yanı sıra öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla da okullarda seminerler verileceği bildirildi.

Mayıs ayı içerisinde başlayacak olan seminerlerde; ‘nerelerde yüzmeliyiz’, ‘yüzerken nelere dikkat etmeliyiz’, ‘boğulan kişiye nasıl müdahale edilir’, ‘boğulmalarda ilkyardım konularında görsel anlatımlı sunum’ konularında bilgiler verileceği kaydedildi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın