28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya – Kadın 7 7 Adımda Siyah Noktalardan Kurtulun

Malatya – Kadın 7 7 Adımda Siyah Noktalardan Kurtulun

Ayrıca siyah noktalar, sivilcelere de davet çıkartır. Ciltte normalde bulunan flora bakterileri, yağdan tıkanan kanal içinde enfeksiyon oluşturduğunda iri, kırmızı ve iltihaplı olan sivilcelere neden olur. Bu nedenle siyah noktaları ilerlemeden önlemek gerekir.

Siyah noktaların önüne geçebilmek için düzenli olarak gözeneklere nüfuz eden temizleyicilerle cildi temizlemek ve engelleyici kremler kullanmak oldukça işe yarar. Evde kolayca yapılan maskelerle de siyah noktalardan kurtulmak mümkün. Yalnız alerjik reaksiyonlar için cildi önceden test etmekte fayda var. Yerleşmiş siyah noktalar ve artan sivilce problemleri için ise bir dermatoloji uzmanından yardım almak gerekebilir. Klinik aşamaya gelmeyen siyah noktalar için evde yapılabilen pratik çözümleri bir araya getirdik.

Buhar banyosu

Evde yapılan buhar banyosu tıkanmış gözenekleri açıp siyah noktaların kolayca temizlenmesini sağlar. Bunun için elma sirkeli ya da ada çaylı buhar banyosu tercih edilebilir. Üç yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı suyun içinde kaynatılır. Ya da bir tencere kaynamış suyun içine bir miktar adaçayı yaprağı dökülür. Siyah noktalı bölge birkaç dakika buhara tutulur. Gözenekler açılıp, cilt yumuşadığı için siyah noktalar kolayca temizlenir.

Sıcak bal maskesi

İki yemek kaşığı bal hafifçe ısıtılır ve içine 2 yemek kaşığı buğday tohumu eklenir. Buğday tohumu yerine limon suyu da ilave edilebilir. Bu karışım siyah noktaların olduğu bölgelere sürülüp 3-4 dakika ovulur. 15-20 dakika bekledikten sonra yüz ılık suyla durulanır.

Yulaflı maske

Bir çorba kaşığı yulaf unu suda pişirilir. Koyu bulamaç halini aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı badem unu katılır. Oda sıcaklığına gelene kadar soğuması beklenir ve bu karışımla problemli bölgeler ovulur. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkanır.

Yumurta akı maskesi

Yumurta akı gözenekleri sıkılaştırdığı için siyah nokta oluşumunu engeller. Yumurta akı cilde ince bir tabaka halinde uygulanır ve kuruması beklenir. Ardından ikinci bir katman daha yumurta akı sürülür. 15 dakika bekletilip kuruduktan sonra ılık suda ıslatılan bir havluyla siyah noktalar temizlenir.

Karbonat ve elma sirkesi

Karbonat cildi rahatlatarak siyah noktaların atılmasını sağlar. Elma sirkesi ise anti-bakteriyel özelliğiyle öne çıkar. Elma sirkesi ve karbonat, koyu kıvamlı bir macun olana kadar karıştırılıp siyah noktalı bölgeye uygulanır. Yüz bir kaç dakika sonra soğuk suyla yıkanır. Bu karışım gözenekleri açıp, ölü hücrelerin atılmasını sağlar.

Yoğurtlu maske

Bir yemek kaşığı limon suyu, bir kase yoğurdun içine eklenir. İyice karıştırılır. Bu karışım göz çevresi hariç tüm yüzünüze uygulanır. 15 dakika bekleme süresinin ardından yüz ılık suyla yıkanır. Aşırı hassas cilde sahip olanlar veya ilaç kullanan kişilerin bu yöntemi uygulaması önerilmez.

KAYNAK : http://yenikadin.com/7-adimda-siyah-noktalardan-kurtulun-8522882-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın