28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Kanalboyu Araç Trafiğine Kapatılıyor

Malatya Kanalboyu Araç Trafiğine Kapatılıyor

KANALBOYU 18:00-24:00 SAATLERİ ARASINDA ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kanalboyu 17 Haziran Cuma gününden okulların açılacağı tarihe kadar gidiş – geliş istikametinde akşam saatlerinde araç trafiğine kapatılacak.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının bölgede sürdürdüğü kontroller sırasında, özellikle akşam saatlerinde Kanalboyu’nda yaya trafiğinin çok yoğun olduğunun tespit edildiği ve alanın akşam saatlerinde sadece yaya trafiğine açılması ile ilgili daha önceden alınmış bir karar olduğu ve bunun uygulanacağı bildirildi.

İl Trafik Komisyonunun 18.09.1996 tarih ve 1996/26 sayılı kararı ile;  İpek Caddesi girişi ile Anıt Kavşağı arasında bulunan Kanal Boyu Caddesinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kernek Kavşağı arasında bulunan Kanal Boyu Caddesinin vatandaşımızın sosyal ve kültürel etkinliğini artırmak amacıyla okulların kapanış tarihinden açılış tarihine kadar gece 18:00-24:00 saatleri arasında taşıt trafiğine kapatılarak yaya dolaşım alanı olarak kullanılmasına karar verilmiş idi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından da sözkonusu karar doğrultusunda, 17 Haziran 2016 Cuma gününden itibaren Kanalboyu’nun 18:00-24:00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacağı belirtildi.

Uygulamanın devam edeceği süre içerisinde 18:00-24:00 saatleri arasında Milli Egemenlik Caddesi istikametinden Kanalboyu’na gelen araç sürücüleri İpek Caddesi güzergahını; Anıt Kavşağından Kanalboyu’na giriş yapmak isteyen araç sürücüleri ise Atatürk Caddesi yönünde Sinema Caddesi güzergahını kullanabilecekler.  

kanal_boyu_arac_trafigi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın